Krompirjev curry s špinačo

Prvinsko družinsko
Prvinsko družinsko
Krompirjev curry s špinačo image
Težavnost Lahko
Priprava 10 min
Kuhanje 35 min

Sestavine

4 osebe
    • 1   kg krompir
    • 2   žlice olje
    • 1   žlička kumina
    • 1   suhi rdeči čili
    • 1   čebula
    • 2   stroki česen
    • 1   žlička Svež ingver
    • 1   žlička garam masala
    • 1   žlička kurkuma
    • 1   žlička sladka paprika v prahu
    • 1   žlička curry v prahu
    • 150   g češnjev paradižnik
    • 400   g paradižnik v pločevinki
    • 100   g sveža špinača

Priprava

  1. V večji lonec damo olupljen krompir, narezan na večje kose, v velikosti 2 – 3 cm. Prelijemo z vodo in jo solimo. Pristavimo na zmeren ogenj in počakamo, da krompir zavre. Nato ga pri šibkem ognju kuhamo 10 – 12 minut, oziroma do skoraj mehkega.

  2. Večjo ponev pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo olje in kumino ter suhi čili (poljubno). Ko začimbe zadišijo, dodamo na manjše kose narezano čebulo in pražimo 5 minut. Dodamo odcejan krompir in pražimo 3 – 4 minute.

  3. Ingver olupimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Dodamo h krompirju. Začinimo z garam masalo, kurkumo, sladko papriko v prahu in mletim curryem. Pražimo 2 minuti, da lepo zadišijo. Češnjev paradižnik narežemo na četrtine in ga dodamo k začimbam. Premešamo in dodamo še paradižnik v lastnem soku in 150ml vode. Kuhamo 10 minut.

  4. Po okusu začinimo curry s soljo in ko je krompir čisto mehek, dodamo svežo špinačo. Kuhamo tako dolgo, da ovene, nato jed postrežemo.

  5. Krompirjev curry s špinačo lahko postrežemo s ploščatimi kruhki (flatbread), ali z basmati rižem. Odlično se poda k jedi tudi kokosova krema (Vemondo).