V večji lonec damo olupljen krompir, narezan na večje kose, v velikosti 2 – 3 cm. Prelijemo z vodo in jo solimo. Pristavimo na zmeren ogenj in počakamo, da krompir zavre. Nato ga pri šibkem ognju kuhamo 10 – 12 minut, oziroma do skoraj mehkega.
Krompirjev curry s špinačo
Sestavine
-
- 1 kg krompir
- 2 žlice olje
- 1 žlička kumina
- 1 suhi rdeči čili
- 1 čebula
- 2 stroki česen
- 1 žlička Svež ingver
- 1 žlička garam masala
- 1 žlička kurkuma
- 1 žlička sladka paprika v prahu
- 1 žlička curry v prahu
- 150 g češnjev paradižnik
- 400 g paradižnik v pločevinki
- 100 g sveža špinača
Priprava
Večjo ponev pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo olje in kumino ter suhi čili (poljubno). Ko začimbe zadišijo, dodamo na manjše kose narezano čebulo in pražimo 5 minut. Dodamo odcejan krompir in pražimo 3 – 4 minute.
Ingver olupimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Dodamo h krompirju. Začinimo z garam masalo, kurkumo, sladko papriko v prahu in mletim curryem. Pražimo 2 minuti, da lepo zadišijo. Češnjev paradižnik narežemo na četrtine in ga dodamo k začimbam. Premešamo in dodamo še paradižnik v lastnem soku in 150ml vode. Kuhamo 10 minut.
Po okusu začinimo curry s soljo in ko je krompir čisto mehek, dodamo svežo špinačo. Kuhamo tako dolgo, da ovene, nato jed postrežemo.
Krompirjev curry s špinačo lahko postrežemo s ploščatimi kruhki (flatbread), ali z basmati rižem. Odlično se poda k jedi tudi kokosova krema (Vemondo).