Krompirjeva nabodala s slanino in paradižnikovo omako

Krompirjeva nabodala s slanino in paradižnikovo omako image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
  • nabodala

    • 500   g mlad krompir
    • 200   g slanina
    •   olivno olje
    •   solni cvet
    •   poper
  • paradižnikova omaka

    • 2   paradižnik
    •   vejica origano
    •   olivno olje
    • 6   g sladkor
    • 12   ml pekoča omaka
    •   solni cvet
    •   poper

Priprava

    Krompirjeva nabodala

    Krompir dobro operemo. Narežemo ga na tanke kolobarje, slanino pa na rezine. Krompirjeve kolobarje rahlo posolimo in popopramo. Pripravimo si lesena nabodala, na katera izmenično nanizamo rezine slanine in kolobarje krompirja. Premažemo z oljem.

    Pečemo na ne prevročem žaru. Med pečenjem nabodala obračamo, da se enakomerno zapečejo z vseh strani.

    Paradižnikova omaka

    Paradižnik operemo, odstranimo semena in zrežemo na majhne kocke. Dodamo lističe origana, čili ali pekočo omako, solni cvet, sveže mlet poper, oljčno olje in sladkor. Premešamo in postavimo v hladilnik, da se sestavine prepojijo.

    Serviranje

    Pečena nabodala postrežemo na krožnikih, zraven paradižnikovo omako ter hrustljavo solato iz sveže zelenjave (na primer iz kumar, čebule, paradižnika) in mocarele.