Krompirjeva nabodala s slanino in paradižnikovo omako
Sestavine
4
število porcij
-
nabodala
- 500 g mlad krompir
- 200 g slanina
- olivno olje
- solni cvet
- poper
-
paradižnikova omaka
- 2 paradižnik
- vejica origano
- olivno olje
- 6 g sladkor
- 12 ml pekoča omaka
- solni cvet
- poper
Priprava
Krompir dobro operemo. Narežemo ga na tanke kolobarje, slanino pa na rezine. Krompirjeve kolobarje rahlo posolimo in popopramo. Pripravimo si lesena nabodala, na katera izmenično nanizamo rezine slanine in kolobarje krompirja. Premažemo z oljem.
Pečemo na ne prevročem žaru. Med pečenjem nabodala obračamo, da se enakomerno zapečejo z vseh strani.
Paradižnik operemo, odstranimo semena in zrežemo na majhne kocke. Dodamo lističe origana, čili ali pekočo omako, solni cvet, sveže mlet poper, oljčno olje in sladkor. Premešamo in postavimo v hladilnik, da se sestavine prepojijo.
Pečena nabodala postrežemo na krožnikih, zraven paradižnikovo omako ter hrustljavo solato iz sveže zelenjave (na primer iz kumar, čebule, paradižnika) in mocarele.