
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
nabodala
Mlad krompir Mlad krompir | 500 g g | ||
Slanina Slanina | 200 g g | ||
Olivno olje Olivno olje | |||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper |
paradižnikova omaka
Paradižnik Paradižnik | 2 | ||
Origano Origano | Vejica Vejica | ||
Olivno olje Olivno olje | |||
Sladkor Sladkor | 6 g g | ||
Pekoča omaka Pekoča omaka | 12 ml ml | ||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamKrompirjeva nabodala s slanino in paradižnikovo omako
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Krompirjeva nabodala
Krompir dobro operemo. Narežemo ga na tanke kolobarje, slanino pa na rezine. Krompirjeve kolobarje rahlo posolimo in popopramo. Pripravimo si lesena nabodala, na katera izmenično nanizamo rezine slanine in kolobarje krompirja. Premažemo z oljem.
Pečemo na ne prevročem žaru. Med pečenjem nabodala obračamo, da se enakomerno zapečejo z vseh strani.
Paradižnikova omaka
Paradižnik operemo, odstranimo semena in zrežemo na majhne kocke. Dodamo lističe origana, čili ali pekočo omako, solni cvet, sveže mlet poper, oljčno olje in sladkor. Premešamo in postavimo v hladilnik, da se sestavine prepojijo.
Serviranje
Pečena nabodala postrežemo na krožnikih, zraven paradižnikovo omako ter hrustljavo solato iz sveže zelenjave (na primer iz kumar, čebule, paradižnika) in mocarele.