Preprosto več za vas
Krompirjeva nabodala s slanino in paradižnikovo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

nabodala

Mlad krompir Mlad krompir500 g g
Slanina Slanina200 g g
Olivno olje Olivno olje
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

paradižnikova omaka

Paradižnik Paradižnik2
Origano Origano Vejica Vejica
Olivno olje Olivno olje
Sladkor Sladkor6 g g
Pekoča omaka Pekoča omaka12 ml ml
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper

Krompirjeva nabodala s slanino in paradižnikovo omako

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

Krompirjeva nabodala

Krompir dobro operemo. Narežemo ga na tanke kolobarje, slanino pa na rezine. Krompirjeve kolobarje rahlo posolimo in popopramo. Pripravimo si lesena nabodala, na katera izmenično nanizamo rezine slanine in kolobarje krompirja. Premažemo z oljem.

Pečemo na ne prevročem žaru. Med pečenjem nabodala obračamo, da se enakomerno zapečejo z vseh strani.

Paradižnikova omaka

Paradižnik operemo, odstranimo semena in zrežemo na majhne kocke. Dodamo lističe origana, čili ali pekočo omako, solni cvet, sveže mlet poper, oljčno olje in sladkor. Premešamo in postavimo v hladilnik, da se sestavine prepojijo.

Serviranje

Pečena nabodala postrežemo na krožnikih, zraven paradižnikovo omako ter hrustljavo solato iz sveže zelenjave (na primer iz kumar, čebule, paradižnika) in mocarele.