Krompirjevo-špinačna solata s koščki slanine

Krompirjevo-špinačna solata s koščki slanine image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 6   krompir
    • 100   g špinača
    • 250   g slanina
    •   sol
  • za preliv

    • 0,5   dl balzamični kis
    • 6   g rjavi sladkor
    •   olivno olje
    •   solni cvet
    •   poper

Priprava

    Špinačo operemo, osušimo in sesekljamo. Krompir olupimo, narežemo in skuhamo v kropu. Odcedimo. V posodi zmešamo sladkor, solni cvet, oljčno olje, poper in balzamični kis. Slanino narežemo na trakove in popečemo v ponvi, da postane hrustljava. Vzamemo iz ponve in v ponev stresemo kuhan krompir, ki ga na maščobi še nekaj minut popečemo.

    V skledi zmešamo krompir, slanino in špinačo ter pokapamo s pripravljenim prelivom.

    Okusna enostavna priloga se prileže tako k ribam kot k mesu.