Preprosto več za vas
Kruhov narastek s skuto in jabolki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Star kruh Star kruh500 g g
Maslo Maslo150 g g
Sladkor Sladkor150 g g
Jajca Jajca3
Skuta Skuta500 g g
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor1
Mleko Mleko5 dl dl
Jabolka Jabolka5
Kisla smetana Kisla smetana180 g g
Cimet Cimet

Kruhov narastek s skuto in jabolki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

Jabolka olupimo, naribamo in potresemo s cimetom. Star kruh narežemo na kocke in prelijemo s toplim mlekom.

Najprej penasto umešamo maslo, sladkor in rumenjake, nato dodamo skuto, kislo smetano in vaniljev sladkor ter še navlažen kruh. Primešamo naribana jabolka in na koncu previdno še sneg beljakov.

Maso damo v pekač, obložen s papirjem za peko. Pekač pokrijemo s folijo in pečemo 40 minut v pečici, ogreti na 180 °C. Nato previdno odstranimo folijo in pečemo še toliko časa, da se po vrhu lepo zlato zapeče.

Potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

KAJ Z JABOLČNIMI LUPINAMI? Lupin jabolk nikar ne vrzimo stran, saj je v njih ogromno hranljivih snovi. Lahko jih uporabimo kot prigrizek ali kot sestavino za čaj, ki je izvrstno zdravilo proti kašlju in hripavosti

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili otroci Vrtca Slovenske Konjice, enota Tatenbachova.

Fotografija: Barbara Kvas