1. Za biskvit penasto umešajte maslo in sladkor ter postopoma dodajajte jajca.
Limonin kolač z ginom
Sestavine
-
sestavine
- 100 ml gin
- 200 g sladkor v prahu
- 700 ml olje za cvrtje
- 100 g ribez
- 1 limetina lupina
-
biskvit
- 120 g maslo
- 3 jajca
- 180 g sladkor
- 150 g pšenična moka
- 70 g mandljeva moka
- 8 g pecilni prašek
- 160 ml mleko
- 1 limetina lupina
- 1 limonina lupina
- 1 limonin sok
Priprava
2. Umešani masi dodajte suhe sestavine, moko s pecilnim praškom, mandljevo moko in lupinico limone ter limete. Na koncu prilijte še mleko in limonov sok.
3. Dobro umešajte in vlijte v namaščen pekač.
4. Specite v ogreti pečici pri 180 stopinjah Celzija do zlato rjave barve.
5. Pečen kolač preložite na rešetko in pustite, da se popolnoma ohladi. Hladnega narežite na približno štiri krat štiri centimetre velike kocke.
6. V kozici segrejte olje. Tik pred cvrtjem si v plitek krožnik nalijte gin in vsako kocko na hitro pomočite vanj.
7. Namočeno kocko ocvrite v vročem olju. Dovolj bo le nekaj minut, da kocka dobi hrustljavo zunanjo skorjico.
8. Ocvrte jih preložite na papirnato brisačo, da se odcedi odvečno olje.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2018.