Preprosto več za vas
Limonin kolač z ginom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

sestavine

Gin Gin100 ml ml
Sladkor v prahu Sladkor v prahu200 g g
Olje za cvrtje Olje za cvrtje700 ml ml
Ribez Ribez100 g g
Limetina lupina Limetina lupina1

biskvit

Maslo Maslo120 g g
Jajca Jajca3
Sladkor Sladkor180 g g
Pšenična moka Pšenična moka150 g g
Mandljeva moka Mandljeva moka70 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek8 g g
Mleko Mleko160 ml ml
Limetina lupina Limetina lupina1
Limonina lupina Limonina lupina1
Limonin sok Limonin sok1

Limonin kolač z ginom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(1)

Priprava

1. Za biskvit penasto umešajte maslo in sladkor ter postopoma dodajajte jajca.

2. Umešani masi dodajte suhe sestavine, moko s pecilnim praškom, mandljevo moko in lupinico limone ter limete. Na koncu prilijte še mleko in limonov sok.

3. Dobro umešajte in vlijte v namaščen pekač.

4. Specite v ogreti pečici pri 180 stopinjah Celzija do zlato rjave barve.

5. Pečen kolač preložite na rešetko in pustite, da se popolnoma ohladi. Hladnega narežite na približno štiri krat štiri centimetre velike kocke.

6. V kozici segrejte olje. Tik pred cvrtjem si v plitek krožnik nalijte gin in vsako kocko na hitro pomočite vanj.

7. Namočeno kocko ocvrite v vročem olju. Dovolj bo le nekaj minut, da kocka dobi hrustljavo zunanjo skorjico.

8. Ocvrte jih preložite na papirnato brisačo, da se odcedi odvečno olje.

Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2018.