
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
sestavine
Gin Gin | 100 ml ml | ||
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 200 g g | ||
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | 700 ml ml | ||
Ribez Ribez | 100 g g | ||
Limetina lupina Limetina lupina | 1 |
biskvit
Maslo Maslo | 120 g g | ||
Jajca Jajca | 3 | ||
Sladkor Sladkor | 180 g g | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 150 g g | ||
Mandljeva moka Mandljeva moka | 70 g g | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 8 g g | ||
Mleko Mleko | 160 ml ml | ||
Limetina lupina Limetina lupina | 1 | ||
Limonina lupina Limonina lupina | 1 | ||
Limonin sok Limonin sok | 1 |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamLimonin kolač z ginom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
1. Za biskvit penasto umešajte maslo in sladkor ter postopoma dodajajte jajca.
2. Umešani masi dodajte suhe sestavine, moko s pecilnim praškom, mandljevo moko in lupinico limone ter limete. Na koncu prilijte še mleko in limonov sok.
3. Dobro umešajte in vlijte v namaščen pekač.
4. Specite v ogreti pečici pri 180 stopinjah Celzija do zlato rjave barve.
5. Pečen kolač preložite na rešetko in pustite, da se popolnoma ohladi. Hladnega narežite na približno štiri krat štiri centimetre velike kocke.
6. V kozici segrejte olje. Tik pred cvrtjem si v plitek krožnik nalijte gin in vsako kocko na hitro pomočite vanj.
7. Namočeno kocko ocvrite v vročem olju. Dovolj bo le nekaj minut, da kocka dobi hrustljavo zunanjo skorjico.
8. Ocvrte jih preložite na papirnato brisačo, da se odcedi odvečno olje.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2018.