Pekač namastimo in obložimo s peki papirjem (dno in strani), pečico ogrejemo na 175 C.
Mandljevo čokoladna torta s figami
Sestavine
4
število porcij
-
- 170 g temna čokolada
- 150 g maslo
- 4 jajca
- 110 g sladkor
- 100 g mleti mandlji
-
nadev in okras
- 1 sladka smetana
- 3 fige
Priprava
Čokolado in maslo stopimo nad paro. Odstavimo na stran, da se malo ohladi.
Rumenjake in beljake ločimo. Polovico sladkorja dodamo rumenjakom in dobro zmešamo. Ostalo polovico dodamo beljakom in stepemo trd sneg.
V zmes rumenjakov dodamo stopljeno čokoladno maso in mandlje. Premešamo in dodamo sneg. Le tega dodamo v vsaj dveh “rundah” (ne vsega naenkrat) in narahlo premešamo. Vlijemo v pekač in pečemo pribl. 35-40 minut (pri 25 minutah prekrijemo vrh s folijo). Pečeno ohladimo. Ko se tortica hladi “pade dol”. Po vrhu nadevamo s sladko stepeno smetano in na koščke narezanimi figami.