Preprosto več za vas
Mandljevo čokoladna torta s figami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Temna čokolada Temna čokolada170 g g
Maslo Maslo150 g g
Jajca Jajca4
Sladkor Sladkor110 g g
Mleti mandlji Mleti mandlji100 g g

nadev in okras

Sladka smetana Sladka smetana1
Fige Fige3

Mandljevo čokoladna torta s figami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Pekač namastimo in obložimo s peki papirjem (dno in strani), pečico ogrejemo na 175 C.

Čokolado in maslo stopimo nad paro. Odstavimo na stran, da se malo ohladi.

Rumenjake in beljake ločimo. Polovico sladkorja dodamo rumenjakom in dobro zmešamo. Ostalo polovico dodamo beljakom in stepemo trd sneg.

V zmes rumenjakov dodamo stopljeno čokoladno maso in mandlje. Premešamo in dodamo sneg. Le tega dodamo v vsaj dveh “rundah” (ne vsega naenkrat) in narahlo premešamo. Vlijemo v pekač in pečemo pribl. 35-40 minut (pri 25 minutah prekrijemo vrh s folijo). Pečeno ohladimo. Ko se tortica hladi “pade dol”. Po vrhu nadevamo s sladko stepeno smetano in na koščke narezanimi figami.