
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Temna čokolada Temna čokolada | 170 g g | |
Maslo Maslo | 150 g g | |
Jajca Jajca | 4 | |
Sladkor Sladkor | 110 g g | |
Mleti mandlji Mleti mandlji | 100 g g |
nadev in okras
Sladka smetana Sladka smetana | 1 | |
Fige Fige | 3 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMandljevo čokoladna torta s figami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pekač namastimo in obložimo s peki papirjem (dno in strani), pečico ogrejemo na 175 C.
Čokolado in maslo stopimo nad paro. Odstavimo na stran, da se malo ohladi.
Rumenjake in beljake ločimo. Polovico sladkorja dodamo rumenjakom in dobro zmešamo. Ostalo polovico dodamo beljakom in stepemo trd sneg.
V zmes rumenjakov dodamo stopljeno čokoladno maso in mandlje. Premešamo in dodamo sneg. Le tega dodamo v vsaj dveh “rundah” (ne vsega naenkrat) in narahlo premešamo. Vlijemo v pekač in pečemo pribl. 35-40 minut (pri 25 minutah prekrijemo vrh s folijo). Pečeno ohladimo. Ko se tortica hladi “pade dol”. Po vrhu nadevamo s sladko stepeno smetano in na koščke narezanimi figami.