Mariniran puranji file z žara, sir halloumi za žar in poletna solata z mladim krompirjem

Mariniran puranji file z žara, sir halloumi za žar in poletna solata z mladim krompirjem image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

60 število porcij
  • puranji file

    • 600   g puranji file
    • 180   g grški jogurt
    • 100   g češnjev paradižnik
    • 1   mlada čebula
  • marinada

    • 44   g jogurt
    • 55   g med
    • 16   g gorčica
    •   limonin sok
    •   bazilika
    •   ščepec rdeča paprika
    • 6   g česen v prahu
    •   poper
  • solata

    • 400   g mlad krompir
    • 120   g češnjev paradižnik
    • 50   g motovilec
    • 50   g vodna kreša
    • 100   g redkvice
    • 1   šalotka
    • 16   g gorčica
    • 40   g majoneza
    • 100   g slanina
    • 25   g maslo
    • 3   g kumina
    • 6   g sončnična semena
    •   sol
    •   olivno olje
    •   poper
    • 12   ml balzamični kis
  • sir halloumi

    • 225   g sir halloumi
    •   majaron
    •   poper
    •   olivno olje

Priprava

    Mariniran puranji file

    V posodi zmešamo vse sestavine za marinado. Puranje fileje narežemo na trakove, damo v vrečko za zamrzovanje, prilijemo marinado, vrečko zapremo in postavimo za nekaj ur v hladilnik. Paradižnik narežemo na kocke, čebulo očistimo in narežemo na kolobarje. Zmešamo z jogurtom, dodamo solni cvet in sveže mlet poper ter premešamo. Na srednje segretem žaru marinirane piščančje trakove z obeh strani na hitro popečemo.

    Poletna solata

    Krompir dobro operemo in do mehkega skuhamo v osoljeni vodi, ki smo ji dodali kumino. Kuhanega odcedimo in prepolovimo. Oljčno olje zmešamo z gorčico, majonezo, soljo in poprom. Po želji prilijemo še malo balzamičnega kisa. Paradižnike operemo in prepolovimo. Redkvice operemo in narežemo na rezine. Šalotko olupimo, očistimo in narežemo na tanke kolobarje. Motovilec in krešo očistimo, operemo in osušimo. Slanino narežemo na kocke ali trakove in v ponvi na segretem maslu zlato popražimo. Dodamo krompir ter pečemo 3 do 5 minut, da dobi krompir hrustljavo skorjico. Pečen krompir s slanino stresemo v večjo skledo, dodamo paradižnik, redkvico, motovilec, vodno krešo in čebulo ter rahlo premešamo. Prelijemo s polivko in potresemo s sončničnimi semeni.

    Sir za žar

    Sir za žar Halloumi narežemo na centimeter debele rezine in popečemo na žaru 1 do 2 minuti na eni strani in 1 minuto na drugi strani do svetlo rjave barve.

    Serviranje

    Na večji plitev krožnik damo pečene marinirane piščančje trakove, ki jih prelijemo z jogurtovo omako. Poleg damo popečene rezine sira za žar, ki jih potresemo s svežim majaronom, pokapamo z oljčnim oljem in po želji začinimo s sveže mletim poprom. Zraven ponudimo pisano poletno solato in po želji popečene kruhove rezine ter omako za žar.