Preprosto več za vas
Mariniran puranji file z žara, sir halloumi za žar in poletna solata z mladim krompirjem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

puranji file

Puranji file Puranji file600 g g
Grški jogurt Grški jogurt180 g g
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik100 g g
Mlada čebula Mlada čebula1

marinada

Jogurt Jogurt44 g g
Med Med55 g g
Gorčica Gorčica16 g g
Limonin sok Limonin sok
Bazilika Bazilika
Rdeča paprika Rdeča paprika ščepec ščepec
Česen v prahu Česen v prahu6 g g
Poper Poper

solata

Mlad krompir Mlad krompir400 g g
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik120 g g
Motovilec Motovilec50 g g
Vodna kreša Vodna kreša50 g g
Redkvice Redkvice100 g g
Šalotka Šalotka1
Gorčica Gorčica16 g g
Majoneza Majoneza40 g g
Slanina Slanina100 g g
Maslo Maslo25 g g
Kumina Kumina3 g g
Sončnična semena Sončnična semena6 g g
Sol Sol
Olivno olje Olivno olje
Poper Poper
Balzamični kis Balzamični kis12 ml ml

sir halloumi

Sir Halloumi Sir Halloumi225 g g
Majaron Majaron
Poper Poper
Olivno olje Olivno olje

Mariniran puranji file z žara, sir halloumi za žar in poletna solata z mladim krompirjem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Mariniran puranji file

V posodi zmešamo vse sestavine za marinado. Puranje fileje narežemo na trakove, damo v vrečko za zamrzovanje, prilijemo marinado, vrečko zapremo in postavimo za nekaj ur v hladilnik. Paradižnik narežemo na kocke, čebulo očistimo in narežemo na kolobarje. Zmešamo z jogurtom, dodamo solni cvet in sveže mlet poper ter premešamo. Na srednje segretem žaru marinirane piščančje trakove z obeh strani na hitro popečemo.

Poletna solata

Krompir dobro operemo in do mehkega skuhamo v osoljeni vodi, ki smo ji dodali kumino. Kuhanega odcedimo in prepolovimo. Oljčno olje zmešamo z gorčico, majonezo, soljo in poprom. Po želji prilijemo še malo balzamičnega kisa. Paradižnike operemo in prepolovimo. Redkvice operemo in narežemo na rezine. Šalotko olupimo, očistimo in narežemo na tanke kolobarje. Motovilec in krešo očistimo, operemo in osušimo. Slanino narežemo na kocke ali trakove in v ponvi na segretem maslu zlato popražimo. Dodamo krompir ter pečemo 3 do 5 minut, da dobi krompir hrustljavo skorjico. Pečen krompir s slanino stresemo v večjo skledo, dodamo paradižnik, redkvico, motovilec, vodno krešo in čebulo ter rahlo premešamo. Prelijemo s polivko in potresemo s sončničnimi semeni.

Sir za žar

Sir za žar Halloumi narežemo na centimeter debele rezine in popečemo na žaru 1 do 2 minuti na eni strani in 1 minuto na drugi strani do svetlo rjave barve.

Serviranje

Na večji plitev krožnik damo pečene marinirane piščančje trakove, ki jih prelijemo z jogurtovo omako. Poleg damo popečene rezine sira za žar, ki jih potresemo s svežim majaronom, pokapamo z oljčnim oljem in po želji začinimo s sveže mletim poprom. Zraven ponudimo pisano poletno solato in po želji popečene kruhove rezine ter omako za žar.