
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
puranji file
Puranji file Puranji file | 600 g g | |
Grški jogurt Grški jogurt | 180 g g | |
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | 100 g g | |
Mlada čebula Mlada čebula | 1 |
marinada
Jogurt Jogurt | 44 g g | |
Med Med | 55 g g | |
Gorčica Gorčica | 16 g g | |
Limonin sok Limonin sok | ||
Bazilika Bazilika | ||
Rdeča paprika Rdeča paprika | ščepec ščepec | |
Česen v prahu Česen v prahu | 6 g g | |
Poper Poper |
solata
Mlad krompir Mlad krompir | 400 g g | |
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | 120 g g | |
Motovilec Motovilec | 50 g g | |
Vodna kreša Vodna kreša | 50 g g | |
Redkvice Redkvice | 100 g g | |
Šalotka Šalotka | 1 | |
Gorčica Gorčica | 16 g g | |
Majoneza Majoneza | 40 g g | |
Slanina Slanina | 100 g g | |
Maslo Maslo | 25 g g | |
Kumina Kumina | 3 g g | |
Sončnična semena Sončnična semena | 6 g g | |
Sol Sol | ||
Olivno olje Olivno olje | ||
Poper Poper | ||
Balzamični kis Balzamični kis | 12 ml ml |
sir halloumi
Sir Halloumi Sir Halloumi | 225 g g | |
Majaron Majaron | ||
Poper Poper | ||
Olivno olje Olivno olje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMariniran puranji file z žara, sir halloumi za žar in poletna solata z mladim krompirjem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Mariniran puranji file
V posodi zmešamo vse sestavine za marinado. Puranje fileje narežemo na trakove, damo v vrečko za zamrzovanje, prilijemo marinado, vrečko zapremo in postavimo za nekaj ur v hladilnik. Paradižnik narežemo na kocke, čebulo očistimo in narežemo na kolobarje. Zmešamo z jogurtom, dodamo solni cvet in sveže mlet poper ter premešamo. Na srednje segretem žaru marinirane piščančje trakove z obeh strani na hitro popečemo.
Poletna solata
Krompir dobro operemo in do mehkega skuhamo v osoljeni vodi, ki smo ji dodali kumino. Kuhanega odcedimo in prepolovimo. Oljčno olje zmešamo z gorčico, majonezo, soljo in poprom. Po želji prilijemo še malo balzamičnega kisa. Paradižnike operemo in prepolovimo. Redkvice operemo in narežemo na rezine. Šalotko olupimo, očistimo in narežemo na tanke kolobarje. Motovilec in krešo očistimo, operemo in osušimo. Slanino narežemo na kocke ali trakove in v ponvi na segretem maslu zlato popražimo. Dodamo krompir ter pečemo 3 do 5 minut, da dobi krompir hrustljavo skorjico. Pečen krompir s slanino stresemo v večjo skledo, dodamo paradižnik, redkvico, motovilec, vodno krešo in čebulo ter rahlo premešamo. Prelijemo s polivko in potresemo s sončničnimi semeni.
Sir za žar
Sir za žar Halloumi narežemo na centimeter debele rezine in popečemo na žaru 1 do 2 minuti na eni strani in 1 minuto na drugi strani do svetlo rjave barve.
Serviranje
Na večji plitev krožnik damo pečene marinirane piščančje trakove, ki jih prelijemo z jogurtovo omako. Poleg damo popečene rezine sira za žar, ki jih potresemo s svežim majaronom, pokapamo z oljčnim oljem in po želji začinimo s sveže mletim poprom. Zraven ponudimo pisano poletno solato in po želji popečene kruhove rezine ter omako za žar.