Preprosto več za vas
Marinirane olive na beli grški postelji

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Pomaranča Pomaranča
(bio)
1
Olivno olje Olivno olje50 ml ml
Balzamični kis Balzamični kis12 ml ml
Granatno jabolko Granatno jabolko1
Med Med110 g g
Peteršilj Peteršilj
Rožmarin Rožmarin
Čili Čili
Sol Sol
Poper Poper
Feta sir Feta sir1 paketov paket
Grški jogurt Grški jogurt250 g g

Marinirane olive na beli grški postelji

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

20 min
(3)

Priprava

Uporabimo lahko katerekoli olive, ki so brez koščic. Zelene, črne, lahko jih tudi kombiniramo.

Olivam dodamo na drobno sesekljan peteršilj, rožmarin, lupinico bio pomaranče, sok pomaranče, olivno olje, balzamični kis, čili, sol, poper in vse skupaj dobro premešamo. Olive shranimo v kozarček, ki ga hranimo v hladilniku do uporabe. Olive pustimo marinirati vsaj en dan. V neprodušno zaprtem kozarčku zdržijo več kot teden dni.

Na dan praznovanja, zmiksamo grški jogurt in feta sir, ki ju prej solimo in popramo. Namaz razporedimo po krožniku, pokapljamo ga z medom in obložimo z olivami. Predjed postrežemo s popečenimi kruhki.