
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Pomaranča
Pomaranča (bio) | 1 | |
Olivno olje Olivno olje | 50 ml ml | |
Balzamični kis Balzamični kis | 12 ml ml | |
Granatno jabolko Granatno jabolko | 1 | |
Med Med | 110 g g | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Rožmarin Rožmarin | ||
Čili Čili | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Feta sir Feta sir | 1 paketov paket | |
Grški jogurt Grški jogurt | 250 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMarinirane olive na beli grški postelji
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Uporabimo lahko katerekoli olive, ki so brez koščic. Zelene, črne, lahko jih tudi kombiniramo.
Olivam dodamo na drobno sesekljan peteršilj, rožmarin, lupinico bio pomaranče, sok pomaranče, olivno olje, balzamični kis, čili, sol, poper in vse skupaj dobro premešamo. Olive shranimo v kozarček, ki ga hranimo v hladilniku do uporabe. Olive pustimo marinirati vsaj en dan. V neprodušno zaprtem kozarčku zdržijo več kot teden dni.
Na dan praznovanja, zmiksamo grški jogurt in feta sir, ki ju prej solimo in popramo. Namaz razporedimo po krožniku, pokapljamo ga z medom in obložimo z olivami. Predjed postrežemo s popečenimi kruhki.