Uporabimo lahko katerekoli olive, ki so brez koščic. Zelene, črne, lahko jih tudi kombiniramo.
Marinirane olive na beli grški postelji
Sestavine
1
število porcij
-
- 1 pomaranča bio
- 50 ml olivno olje
- 12 ml balzamični kis
- 1 granatno jabolko
- 110 g med
- peteršilj
- rožmarin
- čili
- sol
- poper
- 1 paket feta sir
- 250 g grški jogurt
Priprava
Olivam dodamo na drobno sesekljan peteršilj, rožmarin, lupinico bio pomaranče, sok pomaranče, olivno olje, balzamični kis, čili, sol, poper in vse skupaj dobro premešamo. Olive shranimo v kozarček, ki ga hranimo v hladilniku do uporabe. Olive pustimo marinirati vsaj en dan. V neprodušno zaprtem kozarčku zdržijo več kot teden dni.
Na dan praznovanja, zmiksamo grški jogurt in feta sir, ki ju prej solimo in popramo. Namaz razporedimo po krožniku, pokapljamo ga z medom in obložimo z olivami. Predjed postrežemo s popečenimi kruhki.