Preprosto več za vas
Mehke pirine bombetke s semeni

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!

Sestavine

Sojin napitek Sojin napitek180 ml ml
Voda Voda90 ml ml
Javorjev sirup Javorjev sirup2 žlice žlica
Kvas Kvas7 g g
Pirina moka Pirina moka400 g g
Sol Sol1 žličk žlička
Olje Olje2 žlice žlica
Veganska margarina Veganska margarina
(po želji)
Mešanica semen Mešanica semen

Mehke pirine bombetke s semeni

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(5)

Priprava

V srednje veliko posodo dodaj sojin napitek, vodo, javorjev sirup in vse skupaj dobro premešaj. Nato dodaj kvas, premešaj in pusti stati 10 minut, da se kvas aktivira. V posodo stoječega mešalnika dodaj pirino moko, sol in dobro premešaj. Dodaj mokre sestavine, olje, prižgi mešalnik in ga pusti stati, da meša in gnete okoli 10 minut. Pekač obloži s peki papirjem, vzemi nekaj mase, jo med rokami oblikuj v kroglico in jo postavi na pekač. Ponovi postopek za preostalo maso. Pekač pokrij s kuhinjsko krpo in bombetke pusti vzhajati vsaj za 1 uro. Prižgi pečico na 190 °C. Bombetke po želji premaži s stopljeno vegansko margarino, jih posuj s semeni, nato pa pekač postavi v pečico za okoli 20 minut.