Mehke pirine bombetke s semeni

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Mehke pirine bombetke s semeni image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 2 h

Sestavine

6 število porcij
    • 180   ml sojin napitek
    • 90   ml voda
    • 2   žlice javorjev sirup
    • 7   g kvas
    • 400   g pirina moka
    • 1   žlička sol
    • 2   žlice olje
    •   veganska margarina po želji
    •   mešanica semen

Priprava

    V srednje veliko posodo dodaj sojin napitek, vodo, javorjev sirup in vse skupaj dobro premešaj. Nato dodaj kvas, premešaj in pusti stati 10 minut, da se kvas aktivira. V posodo stoječega mešalnika dodaj pirino moko, sol in dobro premešaj. Dodaj mokre sestavine, olje, prižgi mešalnik in ga pusti stati, da meša in gnete okoli 10 minut. Pekač obloži s peki papirjem, vzemi nekaj mase, jo med rokami oblikuj v kroglico in jo postavi na pekač. Ponovi postopek za preostalo maso. Pekač pokrij s kuhinjsko krpo in bombetke pusti vzhajati vsaj za 1 uro. Prižgi pečico na 190 °C. Bombetke po želji premaži s stopljeno vegansko margarino, jih posuj s semeni, nato pa pekač postavi v pečico za okoli 20 minut.