Priprava
Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov in jo postavimo v hladilnik.
Skodelico napolnimo s hladno vodo in vanjo položimo lističe želatine. Želatino namakamo 5-7 minut nato jo dobro odcedimo.
Medtem skupaj zmešamo 200 g grškega tipa jogurta (sobne temperature), sladkor v prahu, limetin sok, vaniljev ekstrakt in ščep soli. Pustimo ob strani.
V ločeno skledo damo 50 g jogurta in ožeto želatino. Vse skupaj segrejemo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni, da stopimo želatino.
Želatino prilijemo k preostalemu jogurtu in dobro premešamo. Sedaj primešamo še stepeno sladko smetano.
Pripravimo 4 kozarce (250 ml). Kozarce nagnemo in vanje vlijemo mousse, da prekrije polovico volumna po diagonali. Napolnjene kozarce odložimo na stojalo za pijače v hladilniku. Pustimo hladiti 2 uri.
Melono razpolovimo in odstranimo peške. Iz ene polovice izdolbemo kroglice in jih shranimo za dekoracijo. Preostalo melono (400 g) narežemo na večje koščke in jih zmiksamo v gladek pire.
Skodelico napolnimo s hladno vodo in vanjo položimo lističe želatine. Želatino namakamo 5-7 minut nato jo dobro odcedimo.
V lonec vlijemo melonin pire, dodamo sladkor in limetin sok.
Premešamo in segrejemo. Dodamo ožete lističe želatine in jih raztopimo v pireju.
Pire odstavimo in vmešamo pomarančno aromo. Pustimo na pultu, da se ohladi na sobno temperaturo.
Kozarce z jogurtovim moussom položimo na pult in vanje vlijemo melonin žele.
Kozarce postavimo na hladno za 2 uri, da se žele strdi.
Ohlajene kozarčke okrasimo z meloninimi kroglicami in lističi mete.
Priprava jogurtovega moussa:
Priprava meloninega želeja: