Melonin cheesecake v kozarcu

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Melonin cheesecake v kozarcu image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

4 število porcij
  • Melonin žele

    • 400   g melonin pire
    • 40   g sladkor
    • 1,5   žlice limetin sok
    • 5   aroma pomaranče kapljic
    • 10   g lističi želatine 6 lističev
  • Jogurtni mousse

    • 120   g sladka smetana
    • 5   g lističi želatine 3 lističi
    • 250   g grški jogurt tip
    • 50   g sladkor v prahu
    • 1   žlička limetin sok
    •   sol ščep

Priprava

    Priprava jogurtovega moussa:

  1. Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov in jo postavimo v hladilnik.

  2. Skodelico napolnimo s hladno vodo in vanjo položimo lističe želatine. Želatino namakamo 5-7 minut nato jo dobro odcedimo.

  3. Medtem skupaj zmešamo 200 g grškega tipa jogurta (sobne temperature), sladkor v prahu, limetin sok, vaniljev ekstrakt in ščep soli. Pustimo ob strani.

  4. V ločeno skledo damo 50 g jogurta in ožeto želatino. Vse skupaj segrejemo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni, da stopimo želatino.

  5. Želatino prilijemo k preostalemu jogurtu in dobro premešamo. Sedaj primešamo še stepeno sladko smetano.

  6. Pripravimo 4 kozarce (250 ml). Kozarce nagnemo in vanje vlijemo mousse, da prekrije polovico volumna po diagonali. Napolnjene kozarce odložimo na stojalo za pijače v hladilniku. Pustimo hladiti 2 uri.

  7. Priprava meloninega želeja:

  8. Melono razpolovimo in odstranimo peške. Iz ene polovice izdolbemo kroglice in jih shranimo za dekoracijo. Preostalo melono (400 g) narežemo na večje koščke in jih zmiksamo v gladek pire.

  9. Skodelico napolnimo s hladno vodo in vanjo položimo lističe želatine. Želatino namakamo 5-7 minut nato jo dobro odcedimo.

  10. V lonec vlijemo melonin pire, dodamo sladkor in limetin sok.

  11. Premešamo in segrejemo. Dodamo ožete lističe želatine in jih raztopimo v pireju.

  12. Pire odstavimo in vmešamo pomarančno aromo. Pustimo na pultu, da se ohladi na sobno temperaturo.

  13. Kozarce z jogurtovim moussom položimo na pult in vanje vlijemo melonin žele.

  14. Kozarce postavimo na hladno za 2 uri, da se žele strdi.

  15. Ohlajene kozarčke okrasimo z meloninimi kroglicami in lističi mete.