
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.
Sestavine
Melonin žele
Melonin pire Melonin pire | 400 g g | |
Sladkor Sladkor | 40 g g | |
Limetin sok Limetin sok | 1,5 žlice žlica | |
Aroma pomaranče
Aroma pomaranče (kapljic) | 5 | |
Lističi želatine
Lističi želatine (6 lističev) | 10 g g |
Jogurtni mousse
Sladka smetana Sladka smetana | 120 g g | |
Lističi želatine
Lističi želatine (3 lističi) | 5 g g | |
Grški jogurt
Grški jogurt (tip) | 250 g g | |
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 50 g g | |
Limetin sok Limetin sok | 1 žličk žlička | |
Sol
Sol (ščep) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMelonin cheesecake v kozarcu
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava jogurtovega moussa:
- Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov in jo postavimo v hladilnik.
- Skodelico napolnimo s hladno vodo in vanjo položimo lističe želatine. Želatino namakamo 5-7 minut nato jo dobro odcedimo.
- Medtem skupaj zmešamo 200 g grškega tipa jogurta (sobne temperature), sladkor v prahu, limetin sok, vaniljev ekstrakt in ščep soli. Pustimo ob strani.
- V ločeno skledo damo 50 g jogurta in ožeto želatino. Vse skupaj segrejemo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni, da stopimo želatino.
- Želatino prilijemo k preostalemu jogurtu in dobro premešamo. Sedaj primešamo še stepeno sladko smetano.
- Pripravimo 4 kozarce (250 ml). Kozarce nagnemo in vanje vlijemo mousse, da prekrije polovico volumna po diagonali. Napolnjene kozarce odložimo na stojalo za pijače v hladilniku. Pustimo hladiti 2 uri.
Priprava meloninega želeja:
- Melono razpolovimo in odstranimo peške. Iz ene polovice izdolbemo kroglice in jih shranimo za dekoracijo. Preostalo melono (400 g) narežemo na večje koščke in jih zmiksamo v gladek pire.
- Skodelico napolnimo s hladno vodo in vanjo položimo lističe želatine. Želatino namakamo 5-7 minut nato jo dobro odcedimo.
- V lonec vlijemo melonin pire, dodamo sladkor in limetin sok.
- Premešamo in segrejemo. Dodamo ožete lističe želatine in jih raztopimo v pireju.
- Pire odstavimo in vmešamo pomarančno aromo. Pustimo na pultu, da se ohladi na sobno temperaturo.
- Kozarce z jogurtovim moussom položimo na pult in vanje vlijemo melonin žele.
- Kozarce postavimo na hladno za 2 uri, da se žele strdi.
- Ohlajene kozarčke okrasimo z meloninimi kroglicami in lističi mete.