Melonina solata z bivoljo mocarelo, parmsko šunko in meto

Melonina solata z bivoljo mocarelo, parmsko šunko in meto image
Težavnost Lahko
Priprava 20 min
Kuhanje 0 min

Sestavine

4 osebe
    • 0,5   medena melona
    • 0,5   kantalup melona
    • 200   g mocarela
    • 100   g tigrove kozice
    •   pesti metini listi
    • 2   žlice ekstra deviško oljčno olje
    • 1   žlica balzamični kis
    •   sol
    •   poper
    • 3   žličk kakovostni balzamični kis Balsamico di Modena

Priprava

  1. Melone prerežemo na pol, odstranimo semena in melono narežemo na kocke. Velikost kock lahko spreminjamo po želji. Damo jih v skledo.

  2. Parmsko šunko natrgamo na tanke trakove ali koščke. Sveže metine liste operemo in grobo nasekljamo. V manjši skledi zmešamo olivno olje in balzamični kis. Na rezine narezano melono prelijemo s prelivom, da se okusi dobro porazdelijo. Na sredino solate položimo bivoljo mocarelo in nanjo razporedimo parmsko šunko.

  3. Solato potresemo s sesekljano meto. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Melonino solato pustimo stati v hladilniku približno 10-15 minut, da se ohladi in se okusi bolje povežejo. Melonino solato serviramo na krožnike, pokapamo z malo balzamične redukcije in po želji okrasimo z dodatno meto.

Hranilne vrednosti

Kcal 481
Proteini (g) 28
Ogljikovi hidrati (g) 36
Maščobe (g) 30
Kj 2012