Melone prerežemo na pol, odstranimo semena in melono narežemo na kocke. Velikost kock lahko spreminjamo po želji. Damo jih v skledo.
Melonina solata z bivoljo mocarelo, parmsko šunko in meto
Sestavine
4
osebe
-
- 0,5 medena melona
- 0,5 kantalup melona
- 200 g mocarela
- 100 g tigrove kozice
- pesti metini listi
- 2 žlice ekstra deviško oljčno olje
- 1 žlica balzamični kis
- sol
- poper
- 3 žličk kakovostni balzamični kis Balsamico di Modena
Priprava
Parmsko šunko natrgamo na tanke trakove ali koščke. Sveže metine liste operemo in grobo nasekljamo. V manjši skledi zmešamo olivno olje in balzamični kis. Na rezine narezano melono prelijemo s prelivom, da se okusi dobro porazdelijo. Na sredino solate položimo bivoljo mocarelo in nanjo razporedimo parmsko šunko.
Solato potresemo s sesekljano meto. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Melonino solato pustimo stati v hladilniku približno 10-15 minut, da se ohladi in se okusi bolje povežejo. Melonino solato serviramo na krožnike, pokapamo z malo balzamične redukcije in po želji okrasimo z dodatno meto.
Hranilne vrednosti
Kcal
481
Proteini (g)
28
Ogljikovi hidrati (g)
36
Maščobe (g)
30
Kj
2012