Melonina solata z bivoljo mocarelo, parmsko šunko in meto

Melonina solata z bivoljo mocarelo, parmsko šunko in meto

TežavnostLahko
Priprava20 min

Priprava

  1. Melone prerežemo na pol, odstranimo semena in melono narežemo na kocke. Velikost kock lahko spreminjamo po želji. Damo jih v skledo.
  2. Parmsko šunko natrgamo na tanke trakove ali koščke. Sveže metine liste operemo in grobo nasekljamo. V manjši skledi zmešamo olivno olje in balzamični kis. Na rezine narezano melono prelijemo s prelivom, da se okusi dobro porazdelijo. Na sredino solate položimo bivoljo mocarelo in nanjo razporedimo parmsko šunko.
  3. Solato potresemo s sesekljano meto. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Melonino solato pustimo stati v hladilniku približno 10-15 minut, da se ohladi in se okusi bolje povežejo. Melonino solato serviramo na krožnike, pokapamo z malo balzamične redukcije in po želji okrasimo z dodatno meto.

Hranilna vrednost na obrok

Kcal481 kCal
Ogljikovi hidrati36 g
Beljakovine28 g
Maščoba30 g
Kj2012 kJ

Podobni recepti