
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
za mesno štruco
Mešano mleto meso Mešano mleto meso | 600 g g | ||
Maslo Maslo | 50 g g | ||
Jajca Jajca | 9 | ||
Listnato testo Listnato testo | 500 g g | ||
Česen Česen | 2 | ||
Kajenski poper Kajenski poper | 3 g g | ||
Žajbelj Žajbelj | 4 | ||
Peteršilj Peteršilj | |||
Timijan Timijan | Vejica Vejica | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Pšenična moka Pšenična moka |
za grško solato
Olive kalamata Olive kalamata | 200 g g | ||
Kozji sir
Kozji sir (v slanci) | 250 g g | ||
Paradižnik Paradižnik | 6 | ||
Čebula Čebula | 1 | ||
Kumara Kumara | 1 | ||
Rumena paprika Rumena paprika | 1 | ||
Olivno olje Olivno olje | |||
Origano Origano | |||
Bazilika Bazilika | |||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper | |||
Balzamični kis Balzamični kis |
priloga
Grški jogurt Grški jogurt | 175 g g | ||
Začimbe Začimbe | 3 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamMesna štruca v hrustljavem ovoju z grško solato in grškim zeliščnim jogurtom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Za mesno štruco: pečico segrejemo na 200 °C. V posodi zavremo vodo in skuhamo 8 jajc(šest minut). Odcedimo in ohladimo v mrzli vodi ter previdno olupimo.
Žajbelj, peteršilj in timijan drobno sesekljamo. Česen olupimo, odstranimo kalček in ga stremo. Zmešamo z mletim mesom, dodamo kajenski poper, solimo in dobro premešamo. Dva kosa listnatega testa na pomokani površini razvaljamo na pravokotnika dolžine pekača. Obema dodamo plast mesa, štiri kuhana jajca, pokrijemo z mesom in zavijemo v štruco, testo premažemo s stepenim jajcem in maslom.
Pečemo v pečici 28 do 30 minut, pred serviranjem naj štruca nekaj minut počiva. Malo ohlajena se lepše reže.
Za grško solato: olupimo čebulo, prerežemo na pol, odstranimo stržen in jo narežemo na tanke rezine. Paradižnik, kumaro, papriko in kozji sir narežemo na kocke. Pripravljeni zelenjavi dodamo olive in prelijemo z oljčnim oljem. Dodamo malce balzamičnega kisa ter začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom. Postavimo v hladilnik vsaj za pol ure. Pred serviranjem potresemo z lističi origana in bazilike.
Za prilogo: v ohlajen grški jogurt vmešamo grške začimbe.
Serviranje: mesno štruco narežemo na rezine in ponudimo z osvežujočo grško solato ter jogurtom z grškimi zelišči