Preprosto več za vas
Mesna štruca v hrustljavem ovoju z grško solato in grškim zeliščnim jogurtom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

za mesno štruco

Mešano mleto meso Mešano mleto meso600 g g
Maslo Maslo50 g g
Jajca Jajca9
Listnato testo Listnato testo500 g g
Česen Česen2
Kajenski poper Kajenski poper3 g g
Žajbelj Žajbelj4
Peteršilj Peteršilj
Timijan Timijan Vejica Vejica
Sol Sol
Poper Poper
Pšenična moka Pšenična moka

za grško solato

Olive kalamata Olive kalamata200 g g
Kozji sir Kozji sir
(v slanci)
250 g g
Paradižnik Paradižnik6
Čebula Čebula1
Kumara Kumara1
Rumena paprika Rumena paprika1
Olivno olje Olivno olje
Origano Origano
Bazilika Bazilika
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Balzamični kis Balzamični kis

priloga

Grški jogurt Grški jogurt175 g g
Začimbe Začimbe3 g g

Mesna štruca v hrustljavem ovoju z grško solato in grškim zeliščnim jogurtom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Za mesno štruco: pečico segrejemo na 200 °C. V posodi zavremo vodo in skuhamo 8 jajc(šest minut). Odcedimo in ohladimo v mrzli vodi ter previdno olupimo.

Žajbelj, peteršilj in timijan drobno sesekljamo. Česen olupimo, odstranimo kalček in ga stremo. Zmešamo z mletim mesom, dodamo kajenski poper, solimo in dobro premešamo. Dva kosa listnatega testa na pomokani površini razvaljamo na pravokotnika dolžine pekača. Obema dodamo plast mesa, štiri kuhana jajca, pokrijemo z mesom in zavijemo v štruco, testo premažemo s stepenim jajcem in maslom.

Pečemo v pečici 28 do 30 minut, pred serviranjem naj štruca nekaj minut počiva. Malo ohlajena se lepše reže.

Za grško solato: olupimo čebulo, prerežemo na pol, odstranimo stržen in jo narežemo na tanke rezine. Paradižnik, kumaro, papriko in kozji sir narežemo na kocke. Pripravljeni zelenjavi dodamo olive in prelijemo z oljčnim oljem. Dodamo malce balzamičnega kisa ter začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom. Postavimo v hladilnik vsaj za pol ure. Pred serviranjem potresemo z lističi origana in bazilike.

Za prilogo: v ohlajen grški jogurt vmešamo grške začimbe.

Serviranje: mesno štruco narežemo na rezine in ponudimo z osvežujočo grško solato ter jogurtom z grškimi zelišči