Mesna štruca v hrustljavem ovoju z grško solato in grškim zeliščnim jogurtom

Mesna štruca v hrustljavem ovoju z grško solato in grškim zeliščnim jogurtom image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

4 število porcij
  • za mesno štruco

    • 600   g mešano mleto meso
    • 50   g maslo
    • 9   jajca
    • 500   g listnato testo
    • 2   česen
    • 3   g kajenski poper
    • 4   žajbelj
    •   peteršilj
    •   vejica timijan
    •   sol
    •   poper
    •   pšenična moka
  • za grško solato

    • 200   g olive kalamata
    • 250   g kozji sir v slanci
    • 6   paradižnik
    • 1   čebula
    • 1   kumara
    • 1   rumena paprika
    •   olivno olje
    •   origano
    •   bazilika
    •   solni cvet
    •   poper
    •   balzamični kis
  • priloga

    • 175   g grški jogurt
    • 3   g začimbe

Priprava

    Za mesno štruco: pečico segrejemo na 200 °C. V posodi zavremo vodo in skuhamo 8 jajc(šest minut). Odcedimo in ohladimo v mrzli vodi ter previdno olupimo.

    Žajbelj, peteršilj in timijan drobno sesekljamo. Česen olupimo, odstranimo kalček in ga stremo. Zmešamo z mletim mesom, dodamo kajenski poper, solimo in dobro premešamo. Dva kosa listnatega testa na pomokani površini razvaljamo na pravokotnika dolžine pekača. Obema dodamo plast mesa, štiri kuhana jajca, pokrijemo z mesom in zavijemo v štruco, testo premažemo s stepenim jajcem in maslom.

    Pečemo v pečici 28 do 30 minut, pred serviranjem naj štruca nekaj minut počiva. Malo ohlajena se lepše reže.

    Za grško solato: olupimo čebulo, prerežemo na pol, odstranimo stržen in jo narežemo na tanke rezine. Paradižnik, kumaro, papriko in kozji sir narežemo na kocke. Pripravljeni zelenjavi dodamo olive in prelijemo z oljčnim oljem. Dodamo malce balzamičnega kisa ter začinimo s solnim cvetom in sveže mletim poprom. Postavimo v hladilnik vsaj za pol ure. Pred serviranjem potresemo z lističi origana in bazilike.

    Za prilogo: v ohlajen grški jogurt vmešamo grške začimbe.

    Serviranje: mesno štruco narežemo na rezine in ponudimo z osvežujočo grško solato ter jogurtom z grškimi zelišči