V posodi zmešamo: moko, jogurt, kokos, sladkorja, pecilni prašek, jajci, rum, limonin sok in lupinico. Maso pustimo 10 minut počivati. V tem času počasi ogrejemo olje.Maso s pomočjo 2 žličk polagamo v vroče olje in miške ocvremo. Ocvrte miško odcedimo na mrežici, potem jih damo pa še na papirnato servieto, ki bo še dodatno popila maščobo.Nazadnje jih posipamo s sladkorjem v prahu ali v našem primeru: polijemo s stopljeno čokolado in posipamo s kokosom.
Miške s kokosom
Sestavine
4
število porcij
-
- 330 g pšenična moka
- 240 ml jogurt
- 60 g sladkor
- 36 g kokos
- 2 jajca
- 24 ml rum
- limona
- limonina lupina
- pecilni prašek polovica
- 1 vanilijev sladkor
- mlečna čokolada stopljena
- olje za cvrtje