Preprosto več za vas
Mojito ploščice

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

podlaga

Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči100 g g
Mešani oreščki Mešani oreščki100 g g
Datlji Datlji80 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje40 g g

krema

Indijski oreščki Indijski oreščki300 g g
Limetin sok Limetin sok100 ml ml
Kokosova moka Kokosova moka40 g g
Kokosovo olje Kokosovo olje35 g g
Javorjev sirup Javorjev sirup36 g g
Vanilijev strok Vanilijev strok

posip

Limetina lupina Limetina lupina1
Kokosova moka Kokosova moka30 g g
Metini listi Metini listi

Mojito ploščice

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

Dateljne za nekaj časa namoči v vodo, nato vodo odlij. Sestavine za podlago stresi v sekljalnik in mešaj toliko časa, da nastane enotna zmes. Pekač obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Zmes za podlago stresi v pekač in razporedi po pekaču. S prsti maso dobro pritisni ob dno pekača. Vse skupaj postavi v hladilnik in se loti priprave kreme.

Indijske oreščke čez noč namoči v vodo, nato vodo odlij. Vse sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Maso razporedi po podlagi in jo z navlaženimi prsti ponovno pritisni ob dno pekača. Kokosovo moko in lupinico limete posuj po kremi in ju s prsti rahlo pritisni ob kremo. Vse skupaj za prb. 1 uro postavi v zamrzovalnik in jo nato nareži na koščke. Kocke lahko postrežeš ali pa jih ponovno postaviš v zamrzovalnik in počakaš na naslednji obisk (pred postrežbo jih za 15 minut postavi na sobno temperaturo, da se zmehčajo).