Mojito ploščice

Mojito ploščice image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
  • podlaga

    • 100   g ovseni kosmiči
    • 100   g mešani oreščki
    • 80   g datlji
    • 40   g kokosovo olje
  • krema

    • 300   g indijski oreščki
    • 100   ml limetin sok
    • 40   g kokosova moka
    • 35   g kokosovo olje
    • 36   g javorjev sirup
    •   vanilijev strok
  • posip

    • 1   limetina lupina
    • 30   g kokosova moka
    •   metini listi

Priprava

    Dateljne za nekaj časa namoči v vodo, nato vodo odlij. Sestavine za podlago stresi v sekljalnik in mešaj toliko časa, da nastane enotna zmes. Pekač obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Zmes za podlago stresi v pekač in razporedi po pekaču. S prsti maso dobro pritisni ob dno pekača. Vse skupaj postavi v hladilnik in se loti priprave kreme.

    Indijske oreščke čez noč namoči v vodo, nato vodo odlij. Vse sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Maso razporedi po podlagi in jo z navlaženimi prsti ponovno pritisni ob dno pekača. Kokosovo moko in lupinico limete posuj po kremi in ju s prsti rahlo pritisni ob kremo. Vse skupaj za prb. 1 uro postavi v zamrzovalnik in jo nato nareži na koščke. Kocke lahko postrežeš ali pa jih ponovno postaviš v zamrzovalnik in počakaš na naslednji obisk (pred postrežbo jih za 15 minut postavi na sobno temperaturo, da se zmehčajo).