
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
podlaga
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči | 100 g g | |
Mešani oreščki Mešani oreščki | 100 g g | |
Datlji Datlji | 80 g g | |
Kokosovo olje Kokosovo olje | 40 g g |
krema
Indijski oreščki Indijski oreščki | 300 g g | |
Limetin sok Limetin sok | 100 ml ml | |
Kokosova moka Kokosova moka | 40 g g | |
Kokosovo olje Kokosovo olje | 35 g g | |
Javorjev sirup Javorjev sirup | 36 g g | |
Vanilijev strok Vanilijev strok |
posip
Limetina lupina Limetina lupina | 1 | |
Kokosova moka Kokosova moka | 30 g g | |
Metini listi Metini listi |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMojito ploščice
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Dateljne za nekaj časa namoči v vodo, nato vodo odlij. Sestavine za podlago stresi v sekljalnik in mešaj toliko časa, da nastane enotna zmes. Pekač obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Zmes za podlago stresi v pekač in razporedi po pekaču. S prsti maso dobro pritisni ob dno pekača. Vse skupaj postavi v hladilnik in se loti priprave kreme.
Indijske oreščke čez noč namoči v vodo, nato vodo odlij. Vse sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Maso razporedi po podlagi in jo z navlaženimi prsti ponovno pritisni ob dno pekača. Kokosovo moko in lupinico limete posuj po kremi in ju s prsti rahlo pritisni ob kremo. Vse skupaj za prb. 1 uro postavi v zamrzovalnik in jo nato nareži na koščke. Kocke lahko postrežeš ali pa jih ponovno postaviš v zamrzovalnik in počakaš na naslednji obisk (pred postrežbo jih za 15 minut postavi na sobno temperaturo, da se zmehčajo).