Dateljne za nekaj časa namoči v vodo, nato vodo odlij. Sestavine za podlago stresi v sekljalnik in mešaj toliko časa, da nastane enotna zmes. Pekač obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Zmes za podlago stresi v pekač in razporedi po pekaču. S prsti maso dobro pritisni ob dno pekača. Vse skupaj postavi v hladilnik in se loti priprave kreme.
Mojito ploščice
Sestavine
1
število pekačev
-
podlaga
- 100 g ovseni kosmiči
- 100 g mešani oreščki
- 80 g datlji
- 40 g kokosovo olje
-
krema
- 300 g indijski oreščki
- 100 ml limetin sok
- 40 g kokosova moka
- 35 g kokosovo olje
- 36 g javorjev sirup
- vanilijev strok
-
posip
- 1 limetina lupina
- 30 g kokosova moka
- metini listi
Priprava
Indijske oreščke čez noč namoči v vodo, nato vodo odlij. Vse sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Maso razporedi po podlagi in jo z navlaženimi prsti ponovno pritisni ob dno pekača. Kokosovo moko in lupinico limete posuj po kremi in ju s prsti rahlo pritisni ob kremo. Vse skupaj za prb. 1 uro postavi v zamrzovalnik in jo nato nareži na koščke. Kocke lahko postrežeš ali pa jih ponovno postaviš v zamrzovalnik in počakaš na naslednji obisk (pred postrežbo jih za 15 minut postavi na sobno temperaturo, da se zmehčajo).