
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Sestavine za 12 mufinov
Jogurt Jogurt | 1 | ||
Sladkor Sladkor | 180 g g | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 2 | ||
Jajca Jajca | 2 | ||
Olje Olje | |||
Pecilni prašek Pecilni prašek | |||
Vanilijev strok Vanilijev strok |
Ostale sestavine
Smetana za stepanje Smetana za stepanje | 300 ml ml | ||
Jagode Jagode | |||
Temna čokolada Temna čokolada | 100 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamMufini z jagodami in smetano
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Vse sestavine za mufine damo v posodo in jih dobro zmešamo. Maso damo v modelčke za mufine in po vrhu razporedimo narezane jagode. Modelčke ne napolnimo do vrha. Ko je masa razporejena v modelčkih, s pekačem 2-3 krat udarimo ob pult, da se masa enakomerneje razporedi in počakamo 2-3 minutke preden jih damo pečt. Tako bodo mufini med peko enakomerneje narasli. Mufine pečemo v že ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, program ventilacija, 18-20 minut (odvisno od pečice in velikosti modelčkov). Pečene mufine takoj odstranimo iz pekača in pokrijemo s krpo, da se počasi ohladijo. Tako bodo ostali lepo sočni in mehki. Medtem, ko se mufini hladijo, stepemo sladko smetano in jo shranimo v hladilniku, da se malo stisne. Čokolado stopimo nad vodno kopeljo in jo nekoliko ohladimo. Na ohlajene mufine nabrizgamo čvrsto stepeno smetano in obložimo z jagodami, ki smo jih namočili v čokolado. Sladico shranimo v hladilniku.