Preprosto več za vas
Mufini z jagodami in smetano

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Sestavine za 12 mufinov

Jogurt Jogurt1
Sladkor Sladkor180 g g
Pšenična moka Pšenična moka2
Jajca Jajca2
Olje Olje
Pecilni prašek Pecilni prašek
Vanilijev strok Vanilijev strok

Ostale sestavine

Smetana za stepanje Smetana za stepanje300 ml ml
Jagode Jagode
Temna čokolada Temna čokolada100 g g

Mufini z jagodami in smetano

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(2)

Priprava

Vse sestavine za mufine damo v posodo in jih dobro zmešamo. Maso damo v modelčke za mufine in po vrhu razporedimo narezane jagode. Modelčke ne napolnimo do vrha. Ko je masa razporejena v modelčkih, s pekačem 2-3 krat udarimo ob pult, da se masa enakomerneje razporedi in počakamo 2-3 minutke preden jih damo pečt. Tako bodo mufini med peko enakomerneje narasli. Mufine pečemo v že ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, program ventilacija, 18-20 minut (odvisno od pečice in velikosti modelčkov). Pečene mufine takoj odstranimo iz pekača in pokrijemo s krpo, da se počasi ohladijo. Tako bodo ostali lepo sočni in mehki. Medtem, ko se mufini hladijo, stepemo sladko smetano in jo shranimo v hladilniku, da se malo stisne. Čokolado stopimo nad vodno kopeljo in jo nekoliko ohladimo. Na ohlajene mufine nabrizgamo čvrsto stepeno smetano in obložimo z jagodami, ki smo jih namočili v čokolado. Sladico shranimo v hladilniku.