Nabodala s pečenimi penicami na u in sadjem

Nabodala s pečenimi penicami na u in sadjem  image
Težavnost Lahko
Priprava 10 min
Kuhanje 5 min

Sestavine

4 število porcij
    • 16   kosov sladke penice
    •   jagode
    •   ananas
    •   banane

Priprava

  1. Priprava žara: žar segrejemo na srednjo temperaturo.

  2. Priprava sadja: sadje narežemo na koščke glede na velikost in jih damo na stran.

  3. Sestavljanje nabodal s penicami: na lesena nabodala izmenično natikamo penice in koščke sadja.

  4. Pečenje na žaru: pripravljena nabodala s penicami položimo na žar in jih na vsaki strani pečemo približno 1-2 minuti, dokler penice rahlo ne porjavijo in se ne zmehčajo. Pazimo, da se ne zasmodijo.

  5. Postrežemo: postrežemo takoj, ko so še tople in lepljive.

Hranilne vrednosti

Kcal 226
Proteini (g) 3.4
Ogljikovi hidrati (g) 54
Maščobe (g) 1.3