Priprava
jajca v ponvi prelijemo z vodo, zavremo in na srednji temperaturi kuhamo 10-12 minut. Nato jih ohladimo v hladni vodi in olupimo.
Kuhana in olupljena jajca po dolžini prerežemo na pol in previdno odstranimo rumenjake. Jajčni rumenjak damo v skledo. Jajčni rumenjak v skledi zmešamo z majonezo, jogurtom, dijonsko gorčico, soljo in poprom, da dobimo gladko kremo. V izdolbene beljake enakomerno vlijemo rumenjakovo kremo. Najbolje je, da to storimo z dvema čajnima žličkama ali z brizgalno vrečko s srednje velikim zvezdastim tulcem. Na vsako nadevano jajce položimo majhno kepico kaviarja.
Rezine kruha popečemo v opekaču ali na žaru, da postanejo zlato rjave in hrustljave. Popečen kruh namažemo z maslom z morsko soljo, da se nekoliko stopi. Nadevana jajca razporedimo po krožniku in postrežemo s popečenimi rezinami kruha. Po želji lahko jajca okrasimo tudi s svežo vrtno krešo ali drobno sesekljanim drobnjakom.
ZA POLNJENA JAJCA
ZA POPEČEN KRUH Z MASLOM Z MORSKO SOLJO