Preprosto več za vas
Nadevane bučke s kvinojo in zelenjavo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Vegansko Gurmansko z Gašperjem
Stopite v nove dimenzije okusov in razvajajte svoje brbončice z veganskimi recepti. Gašper bo v rubriki Vegansko gurmansko za vas pripravil vsako soboto okusne veganske jedi, enkrat na mesec pa tudi brezglutensko. Dober tek!

Sestavine

Kvinoja Kvinoja90 g g
Voda Voda300 ml ml
Sol Sol1 ščepec ščepec
Kokosovo olje Kokosovo olje4 ml ml
Čebula Čebula1
Rumena paprika Rumena paprika
Rdeča paprika Rdeča paprika
Korenje Korenje1
Bazilika Bazilika
Poper Poper1 g g
Bučke Bučke2
Veganski sir Veganski sir50 g g
Veganski parmezan Veganski parmezan

Nadevane bučke s kvinojo in zelenjavo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(3)

Priprava

V večji posodi zavri nekaj vode, dodaj sol in skuhaj kvinojo. Kvinojo kuhaj okoli 15-20 minut. V drugi večji posodi segrej kokosovo olje in dodaj narezano rdečo čebulo. Praži nekaj minut. Nato dodaj rumeno papriko, rdečo papriko in korenje. Praži nekaj minut. V posodo dodaj kuhano kvinojo in premešaj. Dodaj 10 listov bazilike in premešaj. Maso začini po želji. Na koncu še dodaj nariban veganski sir in premešaj. Dve bučki operi in jih prereži na pol. Bučki izdolbi, jih napolni z maso in posuj s veganskim parmezanom. Nadevane bučke postavi v pečico in jih peci na 180 °C okoli 30 minut. Jed postrezi še toplo.