Nadevane bučke s kvinojo in zelenjavo

Gašper Plankar
Gašper Plankar
Nadevane bučke s kvinojo in zelenjavo image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

2 število porcij
    • 90   g kvinoja
    • 300   ml voda
    • 1   ščepec sol
    • 4   ml kokosovo olje
    • 1   čebula
    •   rumena paprika
    •   rdeča paprika
    • 1   korenje
    •   bazilika
    • 1   g poper
    • 2   bučke
    • 50   g veganski sir
    •   veganski parmezan

Priprava

    V večji posodi zavri nekaj vode, dodaj sol in skuhaj kvinojo. Kvinojo kuhaj okoli 15-20 minut. V drugi večji posodi segrej kokosovo olje in dodaj narezano rdečo čebulo. Praži nekaj minut. Nato dodaj rumeno papriko, rdečo papriko in korenje. Praži nekaj minut. V posodo dodaj kuhano kvinojo in premešaj. Dodaj 10 listov bazilike in premešaj. Maso začini po želji. Na koncu še dodaj nariban veganski sir in premešaj. Dve bučki operi in jih prereži na pol. Bučki izdolbi, jih napolni z maso in posuj s veganskim parmezanom. Nadevane bučke postavi v pečico in jih peci na 180 °C okoli 30 minut. Jed postrezi še toplo.