Party krožnik s tortilija čipom, zelenjavo, paradižnikovo salso in humusom

Party krožnik s tortilija čipom, zelenjavo, paradižnikovo salso in humusom

TežavnostLahko
Kuhanje30 min

Priprava

    Vse sestavine za paradižnikovo salso stresi v mešalnik ali blender in na grobo sesekljaj. Iz sestavin za humus zmiksaj gladek humus - vodo dodajan postopoma, da dobiš svilnato pomako. Obe pomaki poskusi in dodelaj po okusu. Šparglje pokapaj z oljem in potresi s soljo in poprom, potem pa popeci na suhi ponvi. Zelenjavo nareži. Zelenjavo in tortilija čips razporedi na velik krožnik, dodaj obe pomaki in postrezi.

    Nasveti:Paradižnikova salsa naj bo grobo sesekljana, saj za pomakanje ne potrebuješ omake ali gladke kaše. V paradižnikov pomako lahko dodaš še nekaj svežih (češnjevih) paradižnikov. Da bo humus še bolj svilnat, čičeriko pred miksanjem olupi, a to ni nujno. Zelenjavo nareži na dolge pravokotnike, polovičke ali rezine. Uporabi zelenjavo, ki ti je všeč. Ta krožnik postrezi na zabavi, pikniku ali kakšnem drugem druženju, saj je primeren za bolj ali manj lačne.

Podobni recepti