Pečena feta s sezamom

Pečena feta s sezamom image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 40 min

Sestavine

4 število porcij
    • 1   feta sir
    •   limonina lupina
    • 100   g sezamova semena
    • 100   g bela moka
    • 2   jajca
    • 65   ml olje
    •   peteršilj
    •   limona
    • 110   g med
    • 250   g mesnati paradižnik
    • 1   rdeča čebula
    • 4   origano
    • 30   ml kis
    •   sol
    •   poper
    • 24   ml olje za cvrtje

Priprava

    Sir odcedite in diagonalno prerežite na pol. Začinite z limonino lupinico in poprom. Jajci stepite, moko in sezam nasujte ločeno v 2 skledi.

    Koščke sira feta najprej povaljajte v moki, nato pa še v jajcih in sezamu.

    V ponvi segrejte olje in feto med mešanjem pecite do zlatorjave barve. Vzemite iz ponve in odcedite.

    Paradižnik operite in narežite na približno 2 cm velike kose. Origano operite, odtrgajte liste s stebel in jih grobo nasekljajte. Paradižnik začinite z origanom, kisom, olivnim oljem, soljo in poprom.