
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Feta sir Feta sir | 1 | |
Limonina lupina Limonina lupina | ||
Sezamova semena Sezamova semena | 100 g g | |
Bela moka Bela moka | 100 g g | |
Jajca Jajca | 2 | |
Olje Olje | 65 ml ml | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Limona Limona | ||
Med Med | 110 g g | |
Mesnati paradižnik Mesnati paradižnik | 250 g g | |
Rdeča čebula Rdeča čebula | 1 | |
Origano Origano | 4 | |
Kis Kis | 30 ml ml | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | 24 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPečena feta s sezamom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Sir odcedite in diagonalno prerežite na pol. Začinite z limonino lupinico in poprom. Jajci stepite, moko in sezam nasujte ločeno v 2 skledi.
Koščke sira feta najprej povaljajte v moki, nato pa še v jajcih in sezamu.
V ponvi segrejte olje in feto med mešanjem pecite do zlatorjave barve. Vzemite iz ponve in odcedite.
Paradižnik operite in narežite na približno 2 cm velike kose. Origano operite, odtrgajte liste s stebel in jih grobo nasekljajte. Paradižnik začinite z origanom, kisom, olivnim oljem, soljo in poprom.