Sir odcedite in diagonalno prerežite na pol. Začinite z limonino lupinico in poprom. Jajci stepite, moko in sezam nasujte ločeno v 2 skledi.
Pečena feta s sezamom
Sestavine
4
število porcij
-
- 1 feta sir
- limonina lupina
- 100 g sezamova semena
- 100 g bela moka
- 2 jajca
- 65 ml olje
- peteršilj
- limona
- 110 g med
- 250 g mesnati paradižnik
- 1 rdeča čebula
- 4 origano
- 30 ml kis
- sol
- poper
- 24 ml olje za cvrtje
Priprava
Koščke sira feta najprej povaljajte v moki, nato pa še v jajcih in sezamu.
V ponvi segrejte olje in feto med mešanjem pecite do zlatorjave barve. Vzemite iz ponve in odcedite.
Paradižnik operite in narežite na približno 2 cm velike kose. Origano operite, odtrgajte liste s stebel in jih grobo nasekljajte. Paradižnik začinite z origanom, kisom, olivnim oljem, soljo in poprom.