Pečene polnjene paprike z ajvarjem

Pečene polnjene paprike z ajvarjem image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 35 min

Sestavine

4 število porcij
    • 1   kos čebula
    • 1   strok česen
    • 2   žličk paradižnikova mezga
    • 1   - 2   žlice sončnično olje
    • 150   g dolgozrnati riž
    • 350   ml jušna osnova
    • 100   g dalmatinska klobasa
    • 150   g sir iz bivoljega mleka
    • 6   kosov rdeča koničasta paprika
    • 60   g ajvar
    •   sol
    •   poper
    • 75   ml vino rosé

Priprava

  1. Čebulo in česen olupimo ter ju nasekljamo na drobne kocke. Prelijemo s paradižnikovo mezgo in v vročem olju 1 minuto dušimo. Dodamo riž in na kratko podušimo. Prelijemo s 350 ml mesne jušne osnove, zavremo in pokrito kuhamo 15 minut, po potrebi dodamo še malo obare.

  2. Olupimo kožo s klobase in narežemo na drobne kocke. Odcedimo sir in ga zdrobimo na manjše kose. Očistimo papriko, razpolovimo, odstranimo koščice in položimo eno ob drugo v velik pekač.

  3. Klobaso in ajvar pod kuhanim rižem začinimo s soljo in poprom. Nadevamo polovice paprik in posujemo s sirom. Zalijemo z vinom in papriko v predogreti pečici pečemo pri 200 °C pribl. 25 minut.