Čebulo in česen olupimo ter ju nasekljamo na drobne kocke. Prelijemo s paradižnikovo mezgo in v vročem olju 1 minuto dušimo. Dodamo riž in na kratko podušimo. Prelijemo s 350 ml mesne jušne osnove, zavremo in pokrito kuhamo 15 minut, po potrebi dodamo še malo obare.
Pečene polnjene paprike z ajvarjem
Sestavine
4
število porcij
-
- 1 kos čebula
- 1 strok česen
- 2 žličk paradižnikova mezga
- 1 - 2 žlice sončnično olje
- 150 g dolgozrnati riž
- 350 ml jušna osnova
- 100 g dalmatinska klobasa
- 150 g sir iz bivoljega mleka
- 6 kosov rdeča koničasta paprika
- 60 g ajvar
- sol
- poper
- 75 ml vino rosé
Priprava
Olupimo kožo s klobase in narežemo na drobne kocke. Odcedimo sir in ga zdrobimo na manjše kose. Očistimo papriko, razpolovimo, odstranimo koščice in položimo eno ob drugo v velik pekač.
Klobaso in ajvar pod kuhanim rižem začinimo s soljo in poprom. Nadevamo polovice paprik in posujemo s sirom. Zalijemo z vinom in papriko v predogreti pečici pečemo pri 200 °C pribl. 25 minut.