
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
puranje prsi
Puranja prsa Puranja prsa | 1000 g g |
nadev
Gobe Gobe | 100 g g | ||
Kostanj Kostanj | 100 g g | ||
Buča Buča | 100 g g | ||
Česen Česen | 1 | ||
Šalotka Šalotka | 1 | ||
Jajca Jajca | 1 | ||
Peteršilj Peteršilj | |||
Jušna osnova Jušna osnova | 2 dl dl | ||
Rožmarin Rožmarin | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Maslo Maslo | 50 g g | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
bučni pire
Buča Buča | 700 g g | ||
Krompir Krompir | 250 g g | ||
Jušna osnova Jušna osnova | 300 ml ml | ||
Smetana Smetana | 250 ml ml | ||
Maslo Maslo | 50 g g | ||
Mešani oreščki Mešani oreščki | noževa konica noževa konica | ||
Sol Sol |
serviranje
Bučno olje Bučno olje | |||
Bučna semena Bučna semena | |||
Sir Sir | 200 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPečene puranje prsi z jesenskim nadevom na bučnem pireju v družbi izbranih sirov
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečene puranje prsi z jesenskim nadevom
Šalotko očistimo, olupimo in drobno sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Gobe očistimo in drobno sesekljamo. Bučo olupimo, odstranimo semena in narežemo na majhne kocke. Kuhan kostanj pretlačimo z vilicami. Jajce stepemo. Peteršilj sesekljamo. Sestavine zmešamo posodi, solimo in popramo po okusu.
V puranje prsi zarežemo štiri dolge reze (pazimo, da mesa ne prerežemo). Začinimo s soljo in poprom. Zareze napolnimo z nadevom in meso prevežemo z vrvico, pod katero zataknemo vejici rožmarina. Meso položimo v manjši višji pekač. Maslo stopimo, zmešamo z oljem in polijemo po mesu. Prilijemo jušno osnovo in pokrijemo s pokrovom ali z alu folijo. Pečemo v predhodno ogreti pečici 45 do 50 minut pri 200°C. 15 minut pred koncem pečenja odkrijemo pekač in prelijemo meso z jušno osnovo. Preden meso razrežemo, pustimo še nekaj minut pokrito. Odstranimo vrvico in rožmarin ter razrežemo prsi na rezine.
Bučni pire
Za bučni pire bučo olupimo, odstranimo semena in narežemo na majhne kose. Krompir olupimo, operemo in narežemo na rezine. Bučo in krompir stresemo v jušno osnovo in zavremo. Kuhamo približno 20 minut, da se zelenjava zmehča. Po potrebi odlijemo tekočino, dodamo sol po okusu, muškatni orešček, maslo in smetano ter z mešalnikom zmešamo v kremno zmes.
Sire narežemo na manjše kose. Bučna semena grobo narežemo in na hitro popražimo v ponvi brez maščobe.
Serviranje
Na večji segret servirni krožnik z žlico raztegnemo bučni pire, pokapamo z bučnim oljem in potresemo z bučnimi semeni. Zraven položimo 2 rezini polnjenih puranjih prsi in nekaj koščkov sirov po okusu.
Nasvet: če nam ostane nadev, lahko z njim napolnimo izdolbene paradižnike, čebulo, paprike ali manjše buče in spečemo skupaj s puranjimi prsmi v pečici.