Preprosto več za vas
Pečene puranje prsi z jesenskim nadevom na bučnem pireju v družbi izbranih sirov

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

puranje prsi

Puranja prsa Puranja prsa1000 g g

nadev

Gobe Gobe100 g g
Kostanj Kostanj100 g g
Buča Buča100 g g
Česen Česen1
Šalotka Šalotka1
Jajca Jajca1
Peteršilj Peteršilj
Jušna osnova Jušna osnova2 dl dl
Rožmarin Rožmarin
Olivno olje Olivno olje
Maslo Maslo50 g g
Sol Sol
Poper Poper

bučni pire

Buča Buča700 g g
Krompir Krompir250 g g
Jušna osnova Jušna osnova300 ml ml
Smetana Smetana250 ml ml
Maslo Maslo50 g g
Mešani oreščki Mešani oreščki noževa konica noževa konica
Sol Sol

serviranje

Bučno olje Bučno olje
Bučna semena Bučna semena
Sir Sir200 g g

Pečene puranje prsi z jesenskim nadevom na bučnem pireju v družbi izbranih sirov

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Pečene puranje prsi z jesenskim nadevom

Šalotko očistimo, olupimo in drobno sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Gobe očistimo in drobno sesekljamo. Bučo olupimo, odstranimo semena in narežemo na majhne kocke. Kuhan kostanj pretlačimo z vilicami. Jajce stepemo. Peteršilj sesekljamo. Sestavine zmešamo posodi, solimo in popramo po okusu.
V puranje prsi zarežemo štiri dolge reze (pazimo, da mesa ne prerežemo). Začinimo s soljo in poprom. Zareze napolnimo z nadevom in meso prevežemo z vrvico, pod katero zataknemo vejici rožmarina. Meso položimo v manjši višji pekač. Maslo stopimo, zmešamo z oljem in polijemo po mesu. Prilijemo jušno osnovo in pokrijemo s pokrovom ali z alu folijo. Pečemo v predhodno ogreti pečici 45 do 50 minut pri 200°C. 15 minut pred koncem pečenja odkrijemo pekač in prelijemo meso z jušno osnovo. Preden meso razrežemo, pustimo še nekaj minut pokrito. Odstranimo vrvico in rožmarin ter razrežemo prsi na rezine.

Bučni pire

Za bučni pire bučo olupimo, odstranimo semena in narežemo na majhne kose. Krompir olupimo, operemo in narežemo na rezine. Bučo in krompir stresemo v jušno osnovo in zavremo. Kuhamo približno 20 minut, da se zelenjava zmehča. Po potrebi odlijemo tekočino, dodamo sol po okusu, muškatni orešček, maslo in smetano ter z mešalnikom zmešamo v kremno zmes.
Sire narežemo na manjše kose. Bučna semena grobo narežemo in na hitro popražimo v ponvi brez maščobe.

Serviranje

Na večji segret servirni krožnik z žlico raztegnemo bučni pire, pokapamo z bučnim oljem in potresemo z bučnimi semeni. Zraven položimo 2 rezini polnjenih puranjih prsi in nekaj koščkov sirov po okusu.
Nasvet: če nam ostane nadev, lahko z njim napolnimo izdolbene paradižnike, čebulo, paprike ali manjše buče in spečemo skupaj s puranjimi prsmi v pečici.