Kose kruha popeci na obeh straneh na rebrasti ponvi. Popečene pokapaj z olivnim oljem in odloži na krožnik. Na isti ponvi popeci še šparglje (tem najprej odlomi spodnji oleseneli del). Ko so že skoraj popečeni, jih malo posoli, popopraj in pokapaj z olivnim oljem.Poširana jajca pripravi takole: skodelici obloži s folijo, to pokapaj z oljem in v vsako razbij eno jajce. Folijo zaveži s kuhinjsko vrvico ali sukancem, potem pa tako pripravljene mošnjičke previdno položi v segreto vodo in kuhaj 4 minute, vmes jih enkrat obrni. Na kruh položi šparglje, nanje pa poširana jajca. Jajca popopraj, kruhke okrasi s parmezanom, jajce prereži, da steče ven rumenjak in takoj postrezi.
Pečeni šparglji na kruhku s poširanim jajcem
Sestavine
2
število porcij
-
- 4 jajca
- kruh
- šparglji
- sol
- poper
- olivno olje
- parmezan
Priprava
Nasvet:Če je priprava poširanih jajc prevelik izziv, jajce ocvri na oko. Rumenjak naj bo v vsakem primeru tekoč, da se razlije po kruhu in špargljih.