
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Jajca Jajca | 4 | |
Kruh Kruh | ||
Šparglji Šparglji | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Olivno olje Olivno olje | ||
Parmezan Parmezan |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPečeni šparglji na kruhku s poširanim jajcem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kose kruha popeci na obeh straneh na rebrasti ponvi. Popečene pokapaj z olivnim oljem in odloži na krožnik. Na isti ponvi popeci še šparglje (tem najprej odlomi spodnji oleseneli del). Ko so že skoraj popečeni, jih malo posoli, popopraj in pokapaj z olivnim oljem.
Poširana jajca pripravi takole: skodelici obloži s folijo, to pokapaj z oljem in v vsako razbij eno jajce. Folijo zaveži s kuhinjsko vrvico ali sukancem, potem pa tako pripravljene mošnjičke previdno položi v segreto vodo in kuhaj 4 minute, vmes jih enkrat obrni. Na kruh položi šparglje, nanje pa poširana jajca. Jajca popopraj, kruhke okrasi s parmezanom, jajce prereži, da steče ven rumenjak in takoj postrezi.
Nasvet:Če je priprava poširanih jajc prevelik izziv, jajce ocvri na oko. Rumenjak naj bo v vsakem primeru tekoč, da se razlije po kruhu in špargljih.