Preprosto več za vas
Pečeni šparglji na kruhku s poširanim jajcem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Jajca Jajca4
Kruh Kruh
Šparglji Šparglji
Sol Sol
Poper Poper
Olivno olje Olivno olje
Parmezan Parmezan

Pečeni šparglji na kruhku s poširanim jajcem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Kose kruha popeci na obeh straneh na rebrasti ponvi. Popečene pokapaj z olivnim oljem in odloži na krožnik. Na isti ponvi popeci še šparglje (tem najprej odlomi spodnji oleseneli del). Ko so že skoraj popečeni, jih malo posoli, popopraj in pokapaj z olivnim oljem.
Poširana jajca pripravi takole: skodelici obloži s folijo, to pokapaj z oljem in v vsako razbij eno jajce. Folijo zaveži s kuhinjsko vrvico ali sukancem, potem pa tako pripravljene mošnjičke previdno položi v segreto vodo in kuhaj 4 minute, vmes jih enkrat obrni. Na kruh položi šparglje, nanje pa poširana jajca. Jajca popopraj, kruhke okrasi s parmezanom, jajce prereži, da steče ven rumenjak in takoj postrezi.

Nasvet:Če je priprava poširanih jajc prevelik izziv, jajce ocvri na oko. Rumenjak naj bo v vsakem primeru tekoč, da se razlije po kruhu in špargljih.