Preprosto več za vas
Piščančja omaka z brokolijem, brezglutenski tortelini z rikoto in s špinačo in hrustljavo panceto

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

piščančja omaka z brokolijem

Piščančji file Piščančji file600 g g
Čebula Čebula1
Česen Česen1
Žajbelj Žajbelj
Brokoli Brokoli250 g g
Koruza Koruza140 g g
Olivno olje Olivno olje
Maslo brez laktoze Maslo brez laktoze
Paradižnik v pločevinki Paradižnik v pločevinki500 g g
Jušna osnova Jušna osnova4 dl dl
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Kisla smetana brez laktoze Kisla smetana brez laktoze132 g g

priloga

Tortelini brez glutena Tortelini brez glutena500 g g
Panceta Panceta100 g g
Sir brez laktoze Sir brez laktoze100 g g

Piščančja omaka z brokolijem, brezglutenski tortelini z rikoto in s špinačo in hrustljavo panceto

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(7)

Priprava

Piščančja omaka z brokolijem

Piščančje fileje narežemo na 1 cm široke trakove. Čebulo olupimo, očistimo in drobno nasekljamo. Česen olupimo, odstranimo kalček in stremo. Liste žajblja narežemo na trakove. Brokoli (ali cvetačo) operemo, odstranimo trde dele in narežemo na manjše »cvetove«. Koruzo in paradižnik v kosih odcedimo. Sir trapist grobo naribamo. V večji ponvi ali voku segrejemo žlico olja in žličko masla brez laktoze in na maščobi popečemo panceto. Nato jo poberemo iz ponve in položimo na papirnate brisače, da vpijejo odvečno maščobo. Zdrobimo na manjše koščke. V ponev dodamo piščančje meso. Popečemo z vseh strani, solimo in popramo ter poberemo iz ponve, pokrijemo in shranimo na toplem. V ponev damo sesekljano čebulo in brokoli. Pražimo na šibkem ognju, da čebula postekleni. Dodamo strt česen in žajbelj, ponovno popražimo, nato dodamo odcejene narezane paradižnike in zalijemo z jušno osnovo. Ko tekočina zavre, dodamo popečene piščančje trakove in kislo smetano. Na nizki temperaturi dušimo še 5 do 7 minut. Dodamo odcejeno koruzo in ponovno zavremo. Popramo in začinimo s solnim cvetom in ščepcem sladkorja.

Priloga

Torteline brez glutena z rikoto in špinačo skuhamo v kropu in odcedimo. Stresemo v omako in premešamo. Pred serviranjem potresemo z naribanim sirom in s hrustljavo panceto.

Dodatni nasveti

Namesto brezglutenskih tortelinov lahko za prilogo pripravimo tudi kvinojo. (Pred uporabo jo temeljito speremo na cedilu in spiramo s toplo vodo, da odstranimo morebitne saponine. Razmerje vode in kvinoje naj bo 1:2,5. Velikost zrna se med kuhanjem štirikrat poveča, zrno postane prosojno z nenavadnim zunanjim obročem. Kuhamo na zmernem ognju 15 do 20 minut in pustimo še 5 minut, da nabrekne do konca. Za eno osebo potrebujemo 50 g kvinoje.) Če bo to Valentinova večerja, uporabimo polovično količino sestavin. Če se nam zdi piščančja omaka preredka, jo lahko zgostimo z žlico moke brez glutena, ki smo jo predhodno zmešali s tremi žlicami jušne osnove ali trajnega mleka brez laktoze in pokuhali v omaki.