Piščančje roladice na solati

Piščančje roladice na solati image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 2 h

Sestavine

2 število porcij
  • Piščančje roladice

    •   piščančji file
    •   groba sol
    •   česen v prahu
    •   poper mleti
    •   pršut tanke rezine
    •   sir gauda tanke rezine
    •   bazilika
  • sestavine za polivko

    •   čili
    •   kisla smetana
    •   koriander
    •   limetin sok
    •   olivno olje
    •   česen
    •   kumina
    •   groba sol
    •   poper mleti
  • sestavine za solato

    •   zelena solata
    •   tortillja čips koruzni
    •   paradižnik
    •   avokado
    •   rjavi fižol iz pločevinke

Priprava

    Piščančje roladice

    Pripravimo žar za srednjo direktno vročino. Za vsak piščančji file pripravimo približno 30 cm jedilne folije za živila. Meso položimo z gladko stranjo navzdol, približno 5 cm od roba folije. Drugo stran folije zapognemo čez meso tako, da ostane 3 cm praznega roba, tako bo meso imelo prostor, da se razširi in splošči. Pričnemo na najdebelejši točki in z nežnimi udarci s kuhinjskim kladivom ali dnom težke kozice, file sploščimo na debelino približno 7mm in na dvakrat večjo površino.

    File po obeh straneh potresemo s soljo, česnom in poprom. Z gladko stranjo navzdol položimo na desko.

    Na vsak file položimo eno rezino pršuta, rezino sira in liste bazilike. Fileja čim tesneje zavijemo in povežemo lahko povežemo tudi s kuhinjskima vrvicama. Rolado namažemo z oljem.

    Roladi pečemo na srednji direktni vročini z zaprtim pokrovom približno 12 minut oz. do zlatorjave barve z vseh strani. Vzamemo z žara in pustimo malo počivati. Odstranimo vrvici in rolado narežemo na rezine.

    Piščančja solata

    Čili pečemo na visoki direktni vročini z zaprtim pokrovom 8-10 minut med občasnim obračanjem, da se koža črno zapeče in se pojavijo mehurčki. Prestavimo ga v skledo, pokrijemo s plastično folijo in pustimo, da stoji vsaj 10 minut. Previdno mu odstranimo kožo, pecelj in semena nato pa ga damo k ostalim sestavinam za polivko in jih na fino sesekljamo in zmešamo.

    Na krožniku zložimo zeleno solato, čips, paradižnik, avokado in fižol.

    Na solato položimo razrezane roladice. Vse skupaj zabelimo s polivko.