Preprosto več za vas
Piščančje roladice na solati

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Piščančje roladice

Piščančji file Piščančji file
Groba sol Groba sol
Česen v prahu Česen v prahu
Poper Poper
(mleti)
Pršut Pršut
(tanke rezine )
Sir Gauda Sir Gauda
(tanke rezine )
Bazilika Bazilika

sestavine za polivko

Čili Čili
Kisla smetana Kisla smetana
Koriander Koriander
Limetin sok Limetin sok
Olivno olje Olivno olje
Česen Česen
Kumina Kumina
Groba sol Groba sol
Poper Poper
(mleti )

sestavine za solato

Zelena solata Zelena solata
Tortillja čips Tortillja čips
(koruzni)
Paradižnik Paradižnik
Avokado Avokado
Rjavi fižol Rjavi fižol
(iz pločevinke )

Piščančje roladice na solati

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(15)

Priprava

Piščančje roladice

Pripravimo žar za srednjo direktno vročino. Za vsak piščančji file pripravimo približno 30 cm jedilne folije za živila. Meso položimo z gladko stranjo navzdol, približno 5 cm od roba folije. Drugo stran folije zapognemo čez meso tako, da ostane 3 cm praznega roba, tako bo meso imelo prostor, da se razširi in splošči. Pričnemo na najdebelejši točki in z nežnimi udarci s kuhinjskim kladivom ali dnom težke kozice, file sploščimo na debelino približno 7mm in na dvakrat večjo površino.

File po obeh straneh potresemo s soljo, česnom in poprom. Z gladko stranjo navzdol položimo na desko.

Na vsak file položimo eno rezino pršuta, rezino sira in liste bazilike. Fileja čim tesneje zavijemo in povežemo lahko povežemo tudi s kuhinjskima vrvicama. Rolado namažemo z oljem.

Roladi pečemo na srednji direktni vročini z zaprtim pokrovom približno 12 minut oz. do zlatorjave barve z vseh strani. Vzamemo z žara in pustimo malo počivati. Odstranimo vrvici in rolado narežemo na rezine.

Piščančja solata

Čili pečemo na visoki direktni vročini z zaprtim pokrovom 8-10 minut med občasnim obračanjem, da se koža črno zapeče in se pojavijo mehurčki. Prestavimo ga v skledo, pokrijemo s plastično folijo in pustimo, da stoji vsaj 10 minut. Previdno mu odstranimo kožo, pecelj in semena nato pa ga damo k ostalim sestavinam za polivko in jih na fino sesekljamo in zmešamo.

Na krožniku zložimo zeleno solato, čips, paradižnik, avokado in fižol.

Na solato položimo razrezane roladice. Vse skupaj zabelimo s polivko.