Piščančje roladice
Piščančje roladice na solati
Sestavine
-
Piščančje roladice
- piščančji file
- groba sol
- česen v prahu
- poper mleti
- pršut tanke rezine
- sir gauda tanke rezine
- bazilika
-
sestavine za polivko
- čili
- kisla smetana
- koriander
- limetin sok
- olivno olje
- česen
- kumina
- groba sol
- poper mleti
-
sestavine za solato
- zelena solata
- tortillja čips koruzni
- paradižnik
- avokado
- rjavi fižol iz pločevinke
Priprava
Pripravimo žar za srednjo direktno vročino. Za vsak piščančji file pripravimo približno 30 cm jedilne folije za živila. Meso položimo z gladko stranjo navzdol, približno 5 cm od roba folije. Drugo stran folije zapognemo čez meso tako, da ostane 3 cm praznega roba, tako bo meso imelo prostor, da se razširi in splošči. Pričnemo na najdebelejši točki in z nežnimi udarci s kuhinjskim kladivom ali dnom težke kozice, file sploščimo na debelino približno 7mm in na dvakrat večjo površino.
File po obeh straneh potresemo s soljo, česnom in poprom. Z gladko stranjo navzdol položimo na desko.
Na vsak file položimo eno rezino pršuta, rezino sira in liste bazilike. Fileja čim tesneje zavijemo in povežemo lahko povežemo tudi s kuhinjskima vrvicama. Rolado namažemo z oljem.
Roladi pečemo na srednji direktni vročini z zaprtim pokrovom približno 12 minut oz. do zlatorjave barve z vseh strani. Vzamemo z žara in pustimo malo počivati. Odstranimo vrvici in rolado narežemo na rezine.
Piščančja solata
Čili pečemo na visoki direktni vročini z zaprtim pokrovom 8-10 minut med občasnim obračanjem, da se koža črno zapeče in se pojavijo mehurčki. Prestavimo ga v skledo, pokrijemo s plastično folijo in pustimo, da stoji vsaj 10 minut. Previdno mu odstranimo kožo, pecelj in semena nato pa ga damo k ostalim sestavinam za polivko in jih na fino sesekljamo in zmešamo.
Na krožniku zložimo zeleno solato, čips, paradižnik, avokado in fižol.
Na solato položimo razrezane roladice. Vse skupaj zabelimo s polivko.