
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Piščančje roladice
Piščančji file Piščančji file | |||
Groba sol Groba sol | |||
Česen v prahu Česen v prahu | |||
Poper
Poper (mleti) | |||
Pršut
Pršut (tanke rezine ) | |||
Sir Gauda
Sir Gauda (tanke rezine ) | |||
Bazilika Bazilika |
sestavine za polivko
Čili Čili | |||
Kisla smetana Kisla smetana | |||
Koriander Koriander | |||
Limetin sok Limetin sok | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Česen Česen | |||
Kumina Kumina | |||
Groba sol Groba sol | |||
Poper
Poper (mleti ) |
sestavine za solato
Zelena solata Zelena solata | |||
Tortillja čips
Tortillja čips (koruzni) | |||
Paradižnik Paradižnik | |||
Avokado Avokado | |||
Rjavi fižol
Rjavi fižol (iz pločevinke ) |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPiščančje roladice na solati
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Piščančje roladice
Pripravimo žar za srednjo direktno vročino. Za vsak piščančji file pripravimo približno 30 cm jedilne folije za živila. Meso položimo z gladko stranjo navzdol, približno 5 cm od roba folije. Drugo stran folije zapognemo čez meso tako, da ostane 3 cm praznega roba, tako bo meso imelo prostor, da se razširi in splošči. Pričnemo na najdebelejši točki in z nežnimi udarci s kuhinjskim kladivom ali dnom težke kozice, file sploščimo na debelino približno 7mm in na dvakrat večjo površino.
File po obeh straneh potresemo s soljo, česnom in poprom. Z gladko stranjo navzdol položimo na desko.
Na vsak file položimo eno rezino pršuta, rezino sira in liste bazilike. Fileja čim tesneje zavijemo in povežemo lahko povežemo tudi s kuhinjskima vrvicama. Rolado namažemo z oljem.
Roladi pečemo na srednji direktni vročini z zaprtim pokrovom približno 12 minut oz. do zlatorjave barve z vseh strani. Vzamemo z žara in pustimo malo počivati. Odstranimo vrvici in rolado narežemo na rezine.
Piščančja solata
Čili pečemo na visoki direktni vročini z zaprtim pokrovom 8-10 minut med občasnim obračanjem, da se koža črno zapeče in se pojavijo mehurčki. Prestavimo ga v skledo, pokrijemo s plastično folijo in pustimo, da stoji vsaj 10 minut. Previdno mu odstranimo kožo, pecelj in semena nato pa ga damo k ostalim sestavinam za polivko in jih na fino sesekljamo in zmešamo.
Na krožniku zložimo zeleno solato, čips, paradižnik, avokado in fižol.
Na solato položimo razrezane roladice. Vse skupaj zabelimo s polivko.