Piščančji fileji s koruznimi kosmiči
Sestavine
-
Omaka
- 160 g majoneza
- 100 g gorčica
- 2 žlice jabolčni kis
- 140 g med
- sol
- poper
-
Priprava filejev
- 720 g piščančji zrezek
- 1 žlička česen v prahu
- 1 žlička paprika v prahu
- 1 žlica limonin sok
- 250 g koruzni kosmiči
- 1 žlica olivno olje
- 100 g bela moka
- 4 jajca
- sol
- poper
Priprava
V manjši skledi premešamo majonezo, gorčico, jabolčni kis in med. Začinimo s soljo in poprom ter postavimo na stran.
Pripravimo meso. Poljubno odstranimo kite. Meso damo v večjo skledo. Začinimo s soljo, česnom v prahu, papriko v prahu, poprom in limoninim sokom. Premešamo in postavimo na stran, da pripravimo sestavine za paniranje.
Rešetko damo eno pozicijo višje od sredine pečice in pečico segrejemo na 210 °C (ventilator) ali na 230 °C (navadne nastavitve). Večji pekač obložimo s papirjem za peko, na pekač pa damo še rešetko. Namesto pečice lahko uporabimo tudi airfryer.
Koruzne kosmiče stresemo v skledo. Z roko jih rahlo nadrobimo. Dodamo oljčno olje in premešamo. V ločen krožnik ali pekač stresemo moko. V tretjem globokem krožniku razžvrkljamo jajca. Vsak piščančji file, oziroma zrezek, najprej povaljamo v moki, nato ga potopimo in povaljamo v jajčni mešanici ter nazadnje še v kosmičih. Pomagamo si lahko s kuhinjskimi oprijemalkami. Vsak file postavimo na pripravljen pekač z rešetko in postopek ponavljamo dokler ne porabimo vsega piščančjega mesa.
Pekač s piščančjimi fileji damo v predhodno segreto pečico. Pečemo 10 - 12 minut pri 210 °C (ventilator) ali pri 230 °C (navadne nastavitve). V kolikor pripravimo meso v cvrtniku na vroč zrak, ga pečemo 10 minut pri 180 °C, oziroma, dokler ni zlato zapečen zunaj in mehek znotraj ter ima notranjo temperaturo 64°C. Postrežemo z gorčično medeno omako in izbrano prilogo.