Piščančji fileji s koruznimi kosmiči

Prvinsko družinsko
Prvinsko družinsko
Piščančji fileji s koruznimi kosmiči image
Težavnost Srednje
Priprava 15 min
Kuhanje 10 min

Sestavine

6 osebe
  • Omaka

    • 160   g majoneza
    • 100   g gorčica
    • 2   žlice jabolčni kis
    • 140   g med
    •   sol
    •   poper
  • Priprava filejev

    • 720   g piščančji zrezek
    • 1   žlička česen v prahu
    • 1   žlička paprika v prahu
    • 1   žlica limonin sok
    • 250   g koruzni kosmiči
    • 1   žlica olivno olje
    • 100   g bela moka
    • 4   jajca
    •   sol
    •   poper

Priprava

    Gorčično medena omaka
  1. V manjši skledi premešamo majonezo, gorčico, jabolčni kis in med. Začinimo s soljo in poprom ter postavimo na stran.

  2. Piščančje meso
  3. Pripravimo meso. Poljubno odstranimo kite. Meso damo v večjo skledo. Začinimo s soljo, česnom v prahu, papriko v prahu, poprom in limoninim sokom. Premešamo in postavimo na stran, da pripravimo sestavine za paniranje.

  4. Priprava pekača in pečice/cvrtnika
  5. Rešetko damo eno pozicijo višje od sredine pečice in pečico segrejemo na 210 °C (ventilator) ali na 230 °C (navadne nastavitve). Večji pekač obložimo s papirjem za peko, na pekač pa damo še rešetko. Namesto pečice lahko uporabimo tudi airfryer.

  6. Paniranje
  7. Koruzne kosmiče stresemo v skledo. Z roko jih rahlo nadrobimo. Dodamo oljčno olje in premešamo. V ločen krožnik ali pekač stresemo moko. V tretjem globokem krožniku razžvrkljamo jajca. Vsak piščančji file, oziroma zrezek, najprej povaljamo v moki, nato ga potopimo in povaljamo v jajčni mešanici ter nazadnje še v kosmičih. Pomagamo si lahko s kuhinjskimi oprijemalkami. Vsak file postavimo na pripravljen pekač z rešetko in postopek ponavljamo dokler ne porabimo vsega piščančjega mesa.

  8. Pečenje
  9. Pekač s piščančjimi fileji damo v predhodno segreto pečico. Pečemo 10 - 12 minut pri 210 °C (ventilator) ali pri 230 °C (navadne nastavitve). V kolikor pripravimo meso v cvrtniku na vroč zrak, ga pečemo 10 minut pri 180 °C, oziroma, dokler ni zlato zapečen zunaj in mehek znotraj ter ima notranjo temperaturo 64°C. Postrežemo z gorčično medeno omako in izbrano prilogo.