
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
piščančji file
Piščančji file Piščančji file | 600 g g | ||
Čebula Čebula | 1 | ||
Olivno olje Olivno olje | |||
Maslo Maslo | |||
Kisla smetana Kisla smetana | |||
Belo vino Belo vino | 1 dl dl | ||
Timijan Timijan | Vejica Vejica | ||
Peteršilj Peteršilj | |||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper |
testo za raviole
Pšenična moka Pšenična moka | 200 g g | ||
Jajca Jajca | 2 | ||
Olivno olje Olivno olje | 24 ml ml | ||
Solni cvet Solni cvet | |||
Voda Voda | |||
Beljak Beljak | 1 |
nadev za raviole
Maslo Maslo | 72 g g | ||
Čebula Čebula | |||
Česen Česen | 1 | ||
Jajca Jajca | 1 | ||
Gobe Gobe | 150 g g | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Peteršilj Peteršilj | |||
Majaron Majaron |
serviranje
Maslo Maslo | 200 g g | ||
Žajbelj Žajbelj | |||
Pistacije Pistacije | 50 g g | ||
Parmezan Parmezan | 17 g g | ||
Olivno olje Olivno olje | 1 dl dl | ||
Jurčki Jurčki | 1 |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPiščančji prsni file z domačimi ravioli
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Piščančji file
Piščančje fileje operemo pod tekočo vodo in popivnamo s papirnato brisačo. Obrežemo približno ¼ mesa, da oblikujemo lepe kose, in obrezano meso prihranimo za nadev za raviole. Pristavimo ponev, v kateri segrejemo oljčno olje in maslo. Ko se maščoba segreje, popražimo na drobno sesekljano čebulo, nato pa v ponev položimo fileje, ki jih po želji predhodno potolčemo in pomokamo. Popečemo najprej z ene strani, ko dobijo zlatorjavo barvo, jih obrnemo in popečemo še na drugi strani. Prilijemo vino, dodamo kislo smetano, timijan; premešamo in dušimo še nekaj minut. Potresemo s solnim cvetom in začinimo s sveže mletim poprom ter tik pred serviranjem po želji posujemo s sveže sesekljanim peteršiljem.
Testo za raviole
Moko presejemo. Jajci stepemo. Sestavine za testo zmešamo s kuhanico, nato pa testo z rokami gnetemo toliko časa, da ob prerezu nima luknjic. Testo naj v hladilniku počiva vsaj eno uro.
Nadev za raviole
Medtem, ko testo počiva v hladilniku, pripravimo mesni nadev.
200 g piščančjega fileja čim bolj dobno sesekljamo. Čebulo očistimo in drobno sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Gobe očistimo in sesekljamo. Na maslu prepražimo sesekljano čebulo, dodamo česen, meso, gobe ter pražimo 2 do 3 minute.
Začinimo s soljo in poprom, premešamo in odstavimo. V ohlajen nadev vmešamo stepeni jajci, sesekljan peteršilj in malo majarona. Pripravljeno in ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini in razdelimo na dva dela. S čopičem premažemo eno polovico s stepenim beljakom. S čajno žličko odmerimo nadev v dveh vrstah z 10 cm razmikom. Z drugim delom testa pokrijemo nadev in nežno pritisnemo okrog vsakega kupčka nadeva. S kolescem ali z modelom za raviole izrežemo vsak raviol posebej in s prsti iztisnemo zrak ter zapečatimo robove ( s prsti ali z vilicami). Raviole kuhamo v osoljenem kropu pribl. 4 minute oz. dokler ne priplavajo na površje. Kuhane s penovko previdno poberemo iz kropa in odcedimo (ter takoj damo na servirni krožnik). Pistacije grobo narežemo in skupaj s pistacijami popražimo v ponvi brez maščobe ter odstavimo. Polovico listov žajblja drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo maslo, da malo porjavi, odstranimo z vira maščobe in vanj stresemo sesekljan žajbelj. Premešamo, nato pa v ponev stresemo še raviole in nežno premešamo. V drugi posodi na vročem olju svremo drugo polovico žajbljevih listov in jih osušimo na vpojni papirnati brisači. Jurček očistimo in narežemo na tanke rezine.
Serviranje
Raviole prestavimo na segret servirni krožnik, prelijemo z žajbljevim maslom in potresemo s praženimi oreščki in z nastrganim parmezanom. Poleg ponudimo piščančji file, prelit z omako iz ponve. Okrasimo z ocvrtimi lističi žajblja in s tanko narezanimi rezinami svežega jurčka. Po želji kot prilogo ponudimo hrustljavo zeleno solato.