»Pita« iz mletega mesa, kislega zelja in krompirja

»Pita« iz mletega mesa, kislega zelja in krompirja image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 2 h

Sestavine

4 število porcij
    • 500   g mešano mleto meso
    • 300   g kislo zelje
    •   paradižnik
    • 100   g korenje
    • 2   čebula
    • 100   g zelena
    • 2   česen
    • 1   dl rdeče vino
    • 2   lovorov list
    •   sol
    •   poper
    •   timijan
    • 400   g krompir
    • 50   g parmezan
    • 50   g maslo
    •   olivno olje
    • 4   jajčni rumenjak

Priprava

    Priprava

    Posodo za pečenje dobro naoljimo. V lonec z olivnimoljem položimo kislo zelje, ga solimo, popramo, dodamo lovorjev list in dušimo, dokler se ne zmehča. Z zmehčanim kislim zeljem prekrijemo celotno dno posode za pečenje. V drugo posodo spet nalijemo olivnoolje in vanjo stresemo nasekljano čebulo ter jo pražimo do zlato rumene barve. Dodamo česen, na drobno nasekljano korenje in zeleno ter kuhamo, da se zelenjava zmehča. Nato dodamo meso, večkrat premešamo, dodamo sesekljan paradižnik, rdeče vino, lovorjev list, timijan invse skupaj kuhamo približno dve uri,dokler tekočina ne izpari.

    Tako pripravljen mesni ragu damo v posodo za pečenje, čez kislo zelje. Krompir skuhamo, pretlačimo, mu dodamo rumenjake, maslo in parmezan ter dobro premešamo. Meso prekrijemo s krompirjem invse skupaj postavimo v pečico, segreto na 200 °C.Vzamemo iz pečice, ko vidimo, da je krompir na vrhu zlato porumenel,pustimo počivati 10 minut in nato postrežemo.

    Zrel avokado očistimo, narežemo na majhne kocke, dodamo koriander, kajenski poper, sol, poper, nasekljano čebulo in olivnoolje ter vse dobro premešamo. Nasekljanemu paradižniku dodamo malo čebule, kajenski poper, sol, poper in olivnoolje ter dobro premešamo. Solato operemo in narežemo na tanke trakove.

    V eno posodo damo pripravljen avokado, v drugo paradižnikovo salso, v tretjo kislo smetano, v četrto pa narezano solato. S pripravljenimi sestavinami poljubno nadevamo tortilje in jih zavijemo.