
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Mešano mleto meso Mešano mleto meso | 500 g g | ||
Kislo zelje Kislo zelje | 300 g g | ||
Paradižnik Paradižnik | |||
Korenje Korenje | 100 g g | ||
Čebula Čebula | 2 | ||
Zelena Zelena | 100 g g | ||
Česen Česen | 2 | ||
Rdeče vino Rdeče vino | 1 dl dl | ||
Lovorov list Lovorov list | 2 | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Timijan Timijan | |||
Krompir Krompir | 400 g g | ||
Parmezan Parmezan | 50 g g | ||
Maslo Maslo | 50 g g | ||
Olivno olje Olivno olje | |||
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 4 |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznam»Pita« iz mletega mesa, kislega zelja in krompirja
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Priprava
Posodo za pečenje dobro naoljimo. V lonec z olivnimoljem položimo kislo zelje, ga solimo, popramo, dodamo lovorjev list in dušimo, dokler se ne zmehča. Z zmehčanim kislim zeljem prekrijemo celotno dno posode za pečenje. V drugo posodo spet nalijemo olivnoolje in vanjo stresemo nasekljano čebulo ter jo pražimo do zlato rumene barve. Dodamo česen, na drobno nasekljano korenje in zeleno ter kuhamo, da se zelenjava zmehča. Nato dodamo meso, večkrat premešamo, dodamo sesekljan paradižnik, rdeče vino, lovorjev list, timijan invse skupaj kuhamo približno dve uri,dokler tekočina ne izpari.
Tako pripravljen mesni ragu damo v posodo za pečenje, čez kislo zelje. Krompir skuhamo, pretlačimo, mu dodamo rumenjake, maslo in parmezan ter dobro premešamo. Meso prekrijemo s krompirjem invse skupaj postavimo v pečico, segreto na 200 °C.Vzamemo iz pečice, ko vidimo, da je krompir na vrhu zlato porumenel,pustimo počivati 10 minut in nato postrežemo.
Zrel avokado očistimo, narežemo na majhne kocke, dodamo koriander, kajenski poper, sol, poper, nasekljano čebulo in olivnoolje ter vse dobro premešamo. Nasekljanemu paradižniku dodamo malo čebule, kajenski poper, sol, poper in olivnoolje ter dobro premešamo. Solato operemo in narežemo na tanke trakove.
V eno posodo damo pripravljen avokado, v drugo paradižnikovo salso, v tretjo kislo smetano, v četrto pa narezano solato. S pripravljenimi sestavinami poljubno nadevamo tortilje in jih zavijemo.