
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Raca Raca | ||
Korenje Korenje | 1 | |
Čebula Čebula | 1 | |
Jabolka Jabolka | 1 | |
Pomaranče Pomaranče | 1 | |
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPočasi pečena Martinova raca
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Raco očistimo in obrišemo do suhega. Ostanke perja odstranimo s pinceto.Sol, poper in pomarančno lupinico premešamo in začimbe vtremo v kožo race. Raco nadevamo z rezinami jabolka in pomaranče. Trebušno votlino zapremo z zobotrebcem.Po pekaču razporedimo očiščeno in na večje kose narezano korenje in čebulo. Raco položimo na zelenjavo.
Najprej:
Raco najprej pečemo 15 - 20 minut (odvisno akko zapečeno želimo) v že ogreti pečici na 210 stopinj Celzija, srednje izvodilo, ogrevanje zgoraj in spodaj.
Nato:
- zmanjšamo temperaturo na 140 stopinj Celzija
- za vsak kilogram teže race pečemo 40 minut
- vsakih 20 minut polivamo
- npr.: 2,5 kilogramsko raco pečemo 100 minut na 140 stopinj Celzija
Na koncu:
- povišamo temperaturo na 210 stopinj Celzija
- dvignemo pekač izvodilo višje
- pečemo 15-20 minut
- polivamo na 5 minut
Pečeno raco pustimo počivati 10 minut.