Preprosto več za vas
Počasi pečena Martinova raca

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Raca Raca
Korenje Korenje1
Čebula Čebula1
Jabolka Jabolka1
Pomaranče Pomaranče1
Sol Sol
Poper Poper

Počasi pečena Martinova raca

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

3:00 h
(0)

Priprava

Raco očistimo in obrišemo do suhega. Ostanke perja odstranimo s pinceto.Sol, poper in pomarančno lupinico premešamo in začimbe vtremo v kožo race. Raco nadevamo z rezinami jabolka in pomaranče. Trebušno votlino zapremo z zobotrebcem.Po pekaču razporedimo očiščeno in na večje kose narezano korenje in čebulo. Raco položimo na zelenjavo.
Najprej:
Raco najprej pečemo 15 - 20 minut (odvisno akko zapečeno želimo) v že ogreti pečici na 210 stopinj Celzija, srednje izvodilo, ogrevanje zgoraj in spodaj.

Nato:

  • zmanjšamo temperaturo na 140 stopinj Celzija
  • za vsak kilogram teže race pečemo 40 minut
  • vsakih 20 minut polivamo
  • npr.: 2,5 kilogramsko raco pečemo 100 minut na 140 stopinj Celzija


Na koncu:

  • povišamo temperaturo na 210 stopinj Celzija
  • dvignemo pekač izvodilo višje
  • pečemo 15-20 minut
  • polivamo na 5 minut


Pečeno raco pustimo počivati 10 minut.