
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Raca Raca | |||
Korenje Korenje | 1 | ||
Čebula Čebula | 1 | ||
Jabolka Jabolka | 1 | ||
Pomaranče Pomaranče | 1 | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPočasi pečena Martinova raca
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Raco očistimo in obrišemo do suhega. Ostanke perja odstranimo s pinceto.Sol, poper in pomarančno lupinico premešamo in začimbe vtremo v kožo race. Raco nadevamo z rezinami jabolka in pomaranče. Trebušno votlino zapremo z zobotrebcem.Po pekaču razporedimo očiščeno in na večje kose narezano korenje in čebulo. Raco položimo na zelenjavo.
Najprej:
Raco najprej pečemo 15 - 20 minut (odvisno akko zapečeno želimo) v že ogreti pečici na 210 stopinj Celzija, srednje izvodilo, ogrevanje zgoraj in spodaj.
Nato:
- zmanjšamo temperaturo na 140 stopinj Celzija
- za vsak kilogram teže race pečemo 40 minut
- vsakih 20 minut polivamo
- npr.: 2,5 kilogramsko raco pečemo 100 minut na 140 stopinj Celzija
Na koncu:
- povišamo temperaturo na 210 stopinj Celzija
- dvignemo pekač izvodilo višje
- pečemo 15-20 minut
- polivamo na 5 minut
Pečeno raco pustimo počivati 10 minut.