Polnjene bučke z veganskim mletim in rastlinskim nadomestkom sira

Polnjene bučke z veganskim mletim in rastlinskim nadomestkom sira image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 osebe
    • 2   kosov bučke
    • 12   ml kokosovo olje
    • 1   kos paprika
    • 100   g koruza
    • 100   g fižol
    • 20   g začimbe
    • 150   g vegansko mleto
    • 80   g rastlinski nadomestek sira

Priprava

    Bučki operemo in ju po dolžini prerežemo na pol. Polovice izdolbemo in postavimo na peki papir, v ogreto pečico. V ponvi segrejemo malo kokosovega olja, na katerem popražimo vegansko mleto. Dodamo papriko, koruzo in fižol, vse skupaj zmešamo in začinimo s poprom ter soljo. Z zmesjo napolnimo izdolbene bučke. Nadev po vrhu pokrijemo z rastlinskim nadomestkom sira. Nadevane bučke pečemo v ogreti pečici še toliko časa, da se rastlinski nadomestek sira stopi in lepo zlato-rjavo zapeče.