Bučki operemo in ju po dolžini prerežemo na pol. Polovice izdolbemo in postavimo na peki papir, v ogreto pečico. V ponvi segrejemo malo kokosovega olja, na katerem popražimo vegansko mleto. Dodamo papriko, koruzo in fižol, vse skupaj zmešamo in začinimo s poprom ter soljo. Z zmesjo napolnimo izdolbene bučke. Nadev po vrhu pokrijemo z rastlinskim nadomestkom sira. Nadevane bučke pečemo v ogreti pečici še toliko časa, da se rastlinski nadomestek sira stopi in lepo zlato-rjavo zapeče.
Polnjene bučke z veganskim mletim in rastlinskim nadomestkom sira
Sestavine
4
osebe
-
- 2 kosov bučke
- 12 ml kokosovo olje
- 1 kos paprika
- 100 g koruza
- 100 g fižol
- 20 g začimbe
- 150 g vegansko mleto
- 80 g rastlinski nadomestek sira