Preprosto več za vas
Polnjene paprike na kremnem pireju s provansalskimi zelišči

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

polnjene paprike

Paprika Paprika4
Mešano mleto meso Mešano mleto meso600 g g
Kozji sir Kozji sir100 g g
Paradižnik Paradižnik2
Mandlji Mandlji50 g g
Rozine Rozine15 g g
Olive Olive15 g g
Čebula Čebula1
Česen Česen stroki strok
Pšenična moka Pšenična moka30 g g
Jajca Jajca1
Drobtine Drobtine180 g g
Limona Limona
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Olje za cvrtje Olje za cvrtje

krompirjev pire s provansalskimi zelišči

Krompir Krompir1 kg kg
Mleko Mleko20 ml ml
Sol Sol
Provansalska zelišča Provansalska zelišča6 g g
Cvetovi sivke Cvetovi sivke6 g g

Polnjene paprike na kremnem pireju s provansalskimi zelišči

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Polnjene paprike

Papriko za nekaj sekund potopimo v krop, da kožica poči, nato jo olupimo, jo po dolžini prerežemo in odstranimo semena in belo meso. Čebulo očistimo, olupimo in sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Paradižnik olupimo, mu odstranimo semena in ga zrežemo na kocke. Rozine operemo in osušimo.
Na vročem olju popražimo sesekljano čebulo. Ko postekleni, ji dodamo mleto meso. Z vilicami večkrat pretlačimo. Dodamo narezane mandlje, strt česen, rozine, sesekljane zelene olive, kocke paradižnika in limonov sok. Dušimo še pet do sedem minut. Potresemo s solnim cvetom, dodamo nadrobljen kozji sir za peko in premešamo. Z mešanico napolnimo polovice paprik. V treh ločenih posodah pripravimo moko, stepeno jajce in krušne drobtine za paniranje. Paprike povaljamo v moki (odvečno moko otresemo), stepenem jajcu in drobtinah. Z dlanmi pritisnemo drobtine ob papriko, da dobimo ustrezno obliko in da med cvrtjem ne odpadejo. Na vroči maščobi jih zlato zapečemo.

Krompirjev pire s provansalskimi zelišči

Krompir olupimo in razkosamo, drobnega razpolovimo, večjega narežemo na četrtine. Stresemo v lonec, prelijemo z vodo, posolimo, zavremo in skuhamo do mehkega. Sveža zelišca operemo, osušimo, jim po potrebi odstranimo stebla/trše dele in jih sesekljamo. Mleko tik pred koncem kuhanja krompirja zavremo in odstavimo. Kuhan krompir odcedimo in pristavimo za minuto, da izpari odvečna vlaga. Skupaj z zmehčanim maslom ga pretlačimo v segreto skledo. Prilijemo približno polovico vročega mleka, potem pa z metlico mešamo, da dobimo kremni pire brez grudic. Vmešamo še sesekljana zelišča, mleko in ponovno premešamo.

Serviranje

Na segret plitev servirni krožnik položimo polnjeno papriko in kepico krompirjevega pireja s provansalskimi zelišči, ki ga potresemo s cvetovi sivke.