
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
polnjene paprike
Paprika Paprika | 4 | ||
Mešano mleto meso Mešano mleto meso | 600 g g | ||
Kozji sir Kozji sir | 100 g g | ||
Paradižnik Paradižnik | 2 | ||
Mandlji Mandlji | 50 g g | ||
Rozine Rozine | 15 g g | ||
Olive Olive | 15 g g | ||
Čebula Čebula | 1 | ||
Česen Česen | stroki strok | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 30 g g | ||
Jajca Jajca | 1 | ||
Drobtine Drobtine | 180 g g | ||
Limona Limona | |||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper | |||
Olje za cvrtje Olje za cvrtje |
krompirjev pire s provansalskimi zelišči
Krompir Krompir | 1 kg kg | ||
Mleko Mleko | 20 ml ml | ||
Sol Sol | |||
Provansalska zelišča Provansalska zelišča | 6 g g | ||
Cvetovi sivke Cvetovi sivke | 6 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPolnjene paprike na kremnem pireju s provansalskimi zelišči
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Polnjene paprike
Papriko za nekaj sekund potopimo v krop, da kožica poči, nato jo olupimo, jo po dolžini prerežemo in odstranimo semena in belo meso. Čebulo očistimo, olupimo in sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Paradižnik olupimo, mu odstranimo semena in ga zrežemo na kocke. Rozine operemo in osušimo.
Na vročem olju popražimo sesekljano čebulo. Ko postekleni, ji dodamo mleto meso. Z vilicami večkrat pretlačimo. Dodamo narezane mandlje, strt česen, rozine, sesekljane zelene olive, kocke paradižnika in limonov sok. Dušimo še pet do sedem minut. Potresemo s solnim cvetom, dodamo nadrobljen kozji sir za peko in premešamo. Z mešanico napolnimo polovice paprik. V treh ločenih posodah pripravimo moko, stepeno jajce in krušne drobtine za paniranje. Paprike povaljamo v moki (odvečno moko otresemo), stepenem jajcu in drobtinah. Z dlanmi pritisnemo drobtine ob papriko, da dobimo ustrezno obliko in da med cvrtjem ne odpadejo. Na vroči maščobi jih zlato zapečemo.
Krompirjev pire s provansalskimi zelišči
Krompir olupimo in razkosamo, drobnega razpolovimo, večjega narežemo na četrtine. Stresemo v lonec, prelijemo z vodo, posolimo, zavremo in skuhamo do mehkega. Sveža zelišca operemo, osušimo, jim po potrebi odstranimo stebla/trše dele in jih sesekljamo. Mleko tik pred koncem kuhanja krompirja zavremo in odstavimo. Kuhan krompir odcedimo in pristavimo za minuto, da izpari odvečna vlaga. Skupaj z zmehčanim maslom ga pretlačimo v segreto skledo. Prilijemo približno polovico vročega mleka, potem pa z metlico mešamo, da dobimo kremni pire brez grudic. Vmešamo še sesekljana zelišča, mleko in ponovno premešamo.
Serviranje
Na segret plitev servirni krožnik položimo polnjeno papriko in kepico krompirjevega pireja s provansalskimi zelišči, ki ga potresemo s cvetovi sivke.