
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
sestavine
Pire krompir Pire krompir | 1 kg kg | |
Pšenična moka Pšenična moka | 500 g g | |
Jajca Jajca | 2 | |
Sol Sol | ||
Olje Olje | 36 ml ml |
nadev
Mesni polpeti Mesni polpeti | 3 | |
Sir Sir | 200 g g | |
Kisla smetana Kisla smetana | 180 g g | |
Peteršilj Peteršilj |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPolnjeni krompirjevi žepki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pripravimo in združimo sestavine za nadev. Iz sestavin za testo zgnetemo mehko testo. Razvaljamo ga na debelino pet milimetrov, nato pa ga narežemo na kvadratke. Na eno polovico kvadratka položimo nadev, nato ga prepognemo in pokrijemo z zgornjo polovico. Žepke zapremo z vilicami. Ocvremo jih v vročem olju in postrežemo s sezonsko solato.
STARA MOKA, NOVA MOKA V neprodušni posodi, kjer shranjujemo moko, nikoli ne mešamo nove in stare moke. Prav tako je ne hranimo v bližini čebule in drugih živil z močnim vonjem, saj se hitro navzame vonjav.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili učenci Osnovne šole Lovrenc na Pohorju
Fotografija: Barbara Kvas