Preprosto več za vas
Polnjeni krompirjevi žepki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

sestavine

Pire krompir Pire krompir1 kg kg
Pšenična moka Pšenična moka500 g g
Jajca Jajca2
Sol Sol
Olje Olje36 ml ml

nadev

Mesni polpeti Mesni polpeti3
Sir Sir200 g g
Kisla smetana Kisla smetana180 g g
Peteršilj Peteršilj

Polnjeni krompirjevi žepki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Pripravimo in združimo sestavine za nadev. Iz sestavin za testo zgnetemo mehko testo. Razvaljamo ga na debelino pet milimetrov, nato pa ga narežemo na kvadratke. Na eno polovico kvadratka položimo nadev, nato ga prepognemo in pokrijemo z zgornjo polovico. Žepke zapremo z vilicami. Ocvremo jih v vročem olju in postrežemo s sezonsko solato.

STARA MOKA, NOVA MOKA V neprodušni posodi, kjer shranjujemo moko, nikoli ne mešamo nove in stare moke. Prav tako je ne hranimo v bližini čebule in drugih živil z močnim vonjem, saj se hitro navzame vonjav.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili učenci Osnovne šole Lovrenc na Pohorju

Fotografija: Barbara Kvas