Posset z malinami in penino

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Posset z malinami in penino image
Težavnost Lahko
Priprava 20 min
Kuhanje 0 min

Sestavine

4 kosa
    • 280   g zamrznjene maline
    • 100   ml penina
    • 400   ml sladka smetana
    • 100   g sladkor
    • 100   g sveže maline
    •   čokoladni krispiji za dekoracijo

Priprava

  1. Odtajane maline in penino zmešamo v multipraktiku v pire. Pire precedimo in pustimo ob strani.

  2. V lonec vlijemo sladko smetano in sladkor. Premešamo in na zmernem ognju segrejemo do vretja.

  3. Smetano vremo 2-3 minut in občasno premešamo.

  4. Odstavimo z ognja in primešamo malinov pire.

  5. Še toplo mešanico enakomerno vlijemo v kozarčke (v vsak kozarček približno 170 ml).

  6. Kozarčke prestavimo v hladilnik za 3-4 ure.

  7. Ohlajen posset okrasimo s svežimi malinami in čokoladnimi krispiji.

  8. Ministrstvo za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!