Preprosto več za vas
Potučkan krompir na omaki z grškim jogurtom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Krompir Krompir
Grški jogurt Grški jogurt500 g g
Nariban sir Nariban sir70 g g
Česen Česen1
Kumara Kumara
Sol Sol
Poper Poper
Olivno olje Olivno olje
Mlada čebula Mlada čebula

Potučkan krompir na omaki z grškim jogurtom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

Krompir dobro očistimo in ga skuhamo v slani vodi. Vroč kuhan krompir damo na dobro pomaščen pekač, krompir stisnemo z drugim pekačem, po vrhu krompir pokapljamo z oljem, solimo, popramo. Po želji začinimo še po svoje. Krompir pečemo 20 minut v že ogreti pečici na 220 stopinj Celzija. Pečen krompir dobro potresemo z ribanim sirom in ga ponovno pečemo 10 minut. Še vroč krompir postrežemo na omaki z grškim jogurtom.
Omaka: v grški jogurt naribamo kumaro, dodamo strt česen, sol, poper in dobro premešamo.