
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''
Sestavine
Krompir Krompir | |||
Grški jogurt Grški jogurt | 500 g g | ||
Nariban sir Nariban sir | 70 g g | ||
Česen Česen | 1 | ||
Kumara Kumara | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Olivno olje Olivno olje | |||
Mlada čebula Mlada čebula |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamPotučkan krompir na omaki z grškim jogurtom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Krompir dobro očistimo in ga skuhamo v slani vodi. Vroč kuhan krompir damo na dobro pomaščen pekač, krompir stisnemo z drugim pekačem, po vrhu krompir pokapljamo z oljem, solimo, popramo. Po želji začinimo še po svoje. Krompir pečemo 20 minut v že ogreti pečici na 220 stopinj Celzija. Pečen krompir dobro potresemo z ribanim sirom in ga ponovno pečemo 10 minut. Še vroč krompir postrežemo na omaki z grškim jogurtom.
Omaka: v grški jogurt naribamo kumaro, dodamo strt česen, sol, poper in dobro premešamo.