Potučkan krompir na omaki z grškim jogurtom

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Potučkan krompir na omaki z grškim jogurtom image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
    •   krompir
    • 500   g grški jogurt
    • 70   g nariban sir
    • 1   česen
    •   kumara
    •   sol
    •   poper
    •   olivno olje
    •   mlada čebula

Priprava

    Krompir dobro očistimo in ga skuhamo v slani vodi. Vroč kuhan krompir damo na dobro pomaščen pekač, krompir stisnemo z drugim pekačem, po vrhu krompir pokapljamo z oljem, solimo, popramo. Po želji začinimo še po svoje. Krompir pečemo 20 minut v že ogreti pečici na 220 stopinj Celzija. Pečen krompir dobro potresemo z ribanim sirom in ga ponovno pečemo 10 minut. Še vroč krompir postrežemo na omaki z grškim jogurtom.Omaka: v grški jogurt naribamo kumaro, dodamo strt česen, sol, poper in dobro premešamo.