Preprosto več za vas
Povelikonočna lazanja

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Jajca Jajca5
Beljak Beljak16
Trdokuhano jajce Trdokuhano jajce2
Šunka Šunka350 g g
Olivno olje Olivno olje
Sol Sol
Poper Poper
Česen Česen
Origano Origano
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik
Ketchup Ketchup
Grški jogurt Grški jogurt150 g g
Hren Hren
Mozzarella Mozzarella

Povelikonočna lazanja

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Štiri cela jajca in beljake zmešamo. Maso vlivamo na segreto ponev, premazano z olivnim oljem, kot da bi pekli palačinke. V posodi skupaj zmešamo na kocke narezano velikonočno šunko, kečap, kuhana jajčka in češnjev paradižnik.
Solimo, popramo ter dodamo česen v prahu in origano. Maso polagamo na 'palačinke'. Za zadnjo plast pripravimo bešamel: zmešamo jogurt, hren, kečap, jajce in na kocke narezano mocarelo.
Pripravljeno maso premažemo po zadnji plasti lazanje. V segreti pečici pečemo na 200 °C približno 20 minut.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/

Recept sta pripravila Dora Markun in Miha Pušavec (blog Moj gušt).