
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Jajca Jajca | 5 | |
Beljak Beljak | 16 | |
Trdokuhano jajce Trdokuhano jajce | 2 | |
Šunka Šunka | 350 g g | |
Olivno olje Olivno olje | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Česen Česen | ||
Origano Origano | ||
Češnjev paradižnik Češnjev paradižnik | ||
Ketchup Ketchup | ||
Grški jogurt Grški jogurt | 150 g g | |
Hren Hren | ||
Mozzarella Mozzarella |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPovelikonočna lazanja
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Štiri cela jajca in beljake zmešamo. Maso vlivamo na segreto ponev, premazano z olivnim oljem, kot da bi pekli palačinke. V posodi skupaj zmešamo na kocke narezano velikonočno šunko, kečap, kuhana jajčka in češnjev paradižnik.
Solimo, popramo ter dodamo česen v prahu in origano. Maso polagamo na 'palačinke'. Za zadnjo plast pripravimo bešamel: zmešamo jogurt, hren, kečap, jajce in na kocke narezano mocarelo.
Pripravljeno maso premažemo po zadnji plasti lazanje. V segreti pečici pečemo na 200 °C približno 20 minut.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept sta pripravila Dora Markun in Miha Pušavec (blog Moj gušt).