Povelikonočna lazanja

Povelikonočna lazanja image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 5   jajca
    • 16   beljak
    • 2   trdokuhano jajce
    • 350   g šunka
    •   olivno olje
    •   sol
    •   poper
    •   česen
    •   origano
    •   češnjev paradižnik
    •   ketchup
    • 150   g grški jogurt
    •   hren
    •   mozzarella

Priprava

    Štiri cela jajca in beljake zmešamo. Maso vlivamo na segreto ponev, premazano z olivnim oljem, kot da bi pekli palačinke. V posodi skupaj zmešamo na kocke narezano velikonočno šunko, kečap, kuhana jajčka in češnjev paradižnik.Solimo, popramo ter dodamo česen v prahu in origano. Maso polagamo na 'palačinke'. Za zadnjo plast pripravimo bešamel: zmešamo jogurt, hren, kečap, jajce in na kocke narezano mocarelo.Pripravljeno maso premažemo po zadnji plasti lazanje. V segreti pečici pečemo na 200 °C približno 20 minut.

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/

    Recept sta pripravila Dora Markun in Miha Pušavec (blog Moj gušt).