Štiri cela jajca in beljake zmešamo. Maso vlivamo na segreto ponev, premazano z olivnim oljem, kot da bi pekli palačinke. V posodi skupaj zmešamo na kocke narezano velikonočno šunko, kečap, kuhana jajčka in češnjev paradižnik.Solimo, popramo ter dodamo česen v prahu in origano. Maso polagamo na 'palačinke'. Za zadnjo plast pripravimo bešamel: zmešamo jogurt, hren, kečap, jajce in na kocke narezano mocarelo.Pripravljeno maso premažemo po zadnji plasti lazanje. V segreti pečici pečemo na 200 °C približno 20 minut.
Povelikonočna lazanja
Sestavine
1
število pekačev
-
- 5 jajca
- 16 beljak
- 2 trdokuhano jajce
- 350 g šunka
- olivno olje
- sol
- poper
- česen
- origano
- češnjev paradižnik
- ketchup
- 150 g grški jogurt
- hren
- mozzarella
Priprava
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept sta pripravila Dora Markun in Miha Pušavec (blog Moj gušt).