Praznična predjed

Praznična predjed image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 40 min

Sestavine

1 število pekačev
    • 20   kosov šampinjoni
    • 1   kos bučke
    • 3   kosov korenje
    • 50   ml bourbon viski z medom
    •   česen drobno sesekljan
    •   sol
    • 24   ml olivno olje
    •   rožmarin po okusu
    •   balzamični kis po okusu
    • 1   kos deluxe narezek
    • 1   kos kruh z rožmarinom in olivnim oljem

Priprava

    Šampinjone očistite. Bučko operite, po dolžini prepolovite in narežite na rezine. Korenje po dolžini razčetverite in nato razpolovite. Vse zmešajte z drobno sesekljanim česnom, soljo, olivnim oljem, viskijem z medom in sesekljanim rožmarinom ter razporedite po pekaču. Pecite v vroči pečici na 200 stopinjah Celzija, približno 12 minut. Končano zelenjavo pokapajte z balzamičnim kisom. Postrezite s salamo, bivoljo burato in šunko. Zraven postrezite kruh z rožmarinom in olivnim oljem.