Šampinjone očistite. Bučko operite, po dolžini prepolovite in narežite na rezine. Korenje po dolžini razčetverite in nato razpolovite. Vse zmešajte z drobno sesekljanim česnom, soljo, olivnim oljem, viskijem z medom in sesekljanim rožmarinom ter razporedite po pekaču. Pecite v vroči pečici na 200 stopinjah Celzija, približno 12 minut. Končano zelenjavo pokapajte z balzamičnim kisom. Postrezite s salamo, bivoljo burato in šunko. Zraven postrezite kruh z rožmarinom in olivnim oljem.
Praznična predjed
Sestavine
1
število pekačev
-
- 20 kosov šampinjoni
- 1 kos bučke
- 3 kosov korenje
- 50 ml bourbon viski z medom
- česen drobno sesekljan
- sol
- 24 ml olivno olje
- rožmarin po okusu
- balzamični kis po okusu
- 1 kos deluxe narezek
- 1 kos kruh z rožmarinom in olivnim oljem