Praznični večerni krožnik

Praznični večerni krožnik image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 15 min

Sestavine

1 število pekačev
    • 1   kos francoska štručka
    • 50   g maslo
    • 1   kozarec pesto omaka
    • 200   g britanski cheddar
    • 200   g polnjen brie
    • 100   g deluxe salama po izbiri
    • 100   g pršut san danille
    • 1   kozarec delikatesne kumarice
    • 1   redkvice sveženj
    • 1   kozarec srčki artičoke
    •   bazilika nekaj listkov

Priprava

    Polovico francoske štručke narežite po dolžini, namažite z maslom in pecite v segreti pečici na 200° približno10 minut, da se hrustljavo zapeče. Nato vzemite popečeno francosko štručko iz pečice, namažite s pestom in narežite na kose. Redkvice operite in odstranite zelenje. Cheddar narežite na kocke in razporedite po krožniku s polnjenim briejem, salamo in pršutom. Okrasite s kumaricami, redkvicami, mariniranimi srčki artičoke in baziliko ter postrezite s popečenimi kruhki.