Eni predhodno zamrznjeni banani dodamo pol decilitra mrzlega jogurta (ali smetane) in sadje (jagode, …) za sadni okus oz. kakav, vanilijo za čokoladni ali vanilijev okus ter vse skupaj v dobrem sesekljalniku dobro obdelamo do kremnega sladoleda. Dobljen sladoled damo v posodico in pustimo za vsaj pol ure še v zamrzovalniku. Tak sladoled ne bo nikoli zbit, ampak lepo kremen in ga bomo zlahka z žlico oblikovali v kepico. Za vsak okus posebej pripravimo sladoled.
Banana split z domačim sladoledom
Sestavine
2
število porcij
-
Domač sladoled
- 3 kosov zrele banane
- 2 žlice zamrznjeni gozdni sadeži
- 1 žlička lešnikova krema
- 1 ščepec vanilijev prah
- 1,5 dl grški jogurt
-
Banana split
- 2 kosov banana
- jagodičevje
- smetana za stepanje
- čokoladni sirup
- mrvice
Priprava
Za banana split banano vzdolžno prerežemo in ju postrežemo s tremi okusi sladoleda, stepeno sladko smetano, sadjem. Pa za malo nostalgije so tu še dežniček, kakšen čoko preliv in mrvice.
Recepte je za vas pripravila: Urška Fartelj (220 stopinj poševno)