Preprosto več za vas
Banana split z domačim sladoledom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Domač sladoled

Zrele banane Zrele banane3
Zamrznjene maline Zamrznjene maline200 g g
Kakav Kakav10 g g
Vanilijev strok Vanilijev strok1 ščepec ščepec
Grški jogurt Grški jogurt1,5 dl dl

Banana split

Banane Banane2
Jagode Jagode
Maline Maline
Ananas Ananas
Stepena smetana Stepena smetana
Mlečna čokolada Mlečna čokolada
Čokolada za posip Čokolada za posip

Banana split z domačim sladoledom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

0:30 min
(0)

Priprava

Eni predhodno zamrznjeni banani dodamo pol decilitra mrzlega jogurta (ali smetane) in sadje (jagode, …) za sadni okus oz. kakav, vanilijo za čokoladni ali vanilijev okus ter vse skupaj v dobrem sesekljalniku dobro obdelamo do kremnega sladoleda. Dobljen sladoled damo v posodico in pustimo za vsaj pol ure še v zamrzovalniku. Tak sladoled ne bo nikoli zbit, ampak lepo kremen in ga bomo zlahka z žlico oblikovali v kepico. Za vsak okus posebej pripravimo sladoled.

Za banana split banano vzdolžno prerežemo in ju postrežemo s tremi okusi sladoleda, stepeno sladko smetano, sadjem. Pa za malo nostalgije so tu še dežniček, kakšen čoko preliv in mrvice.

Recepte je za vas pripravila: Urška Fartelj (220 stopinj poševno)