Gratiniran piščanec s tremi žiti

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
Gratiniran piščanec s tremi žiti image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

3 število porcij
    • 400   g piščančji zrezek
    • 180   g mešanica žit za rižoto
    • 200   g mozzarella
    • 2   - 3   paradižnik
    • 1   čebula
    •   olivno olje
    •   sol
    •   poper

Priprava

    Na olivnem olju popražimo na drobno sesekljano čebulo. Mix žit operemo pod tekočo vodo, precedimo in da dodamo k praženi čebuli. Vse skupaj še malo popražimo, nato zalijemo s 3 lončki vode. Lonček za vodo mora biti enak, kot smo ga uporabili za mix žit. Pokrito kuhamo, dokler se mix žit ne skuha. Med tem na olivnem olju popečemo piščančje zrezke. Zrezke seveda prej splaknemo pod hladno tekočo vodo in obrišemo do suhega. Zrezke začinimo. Pečene zrezke odstranimo iz ponve. Na zapečene ostanke mesa dodamo kuhan mix žit, premešamo, nato pa obložimo s piščancem, na tanke rezine narezanim paradižnikom in ribano mocarelo. Vse skupaj na hitro (3-5 minut) zapečemo na najvišjem izvodilu v pečici na 220 stopinj, program žar.