
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Piščančji zrezek Piščančji zrezek | 400 g g | ||
Mešanica žit za rižoto Mešanica žit za rižoto | 180 g g | ||
Mozzarella Mozzarella | 200 g g | ||
Paradižnik Paradižnik | 2 - 3 | ||
Čebula Čebula | 1 | ||
Olivno olje Olivno olje | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamGratiniran piščanec s tremi žiti
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Na olivnem olju popražimo na drobno sesekljano čebulo. Mix žit operemo pod tekočo vodo, precedimo in da dodamo k praženi čebuli. Vse skupaj še malo popražimo, nato zalijemo s 3 lončki vode. Lonček za vodo mora biti enak, kot smo ga uporabili za mix žit. Pokrito kuhamo, dokler se mix žit ne skuha. Med tem na olivnem olju popečemo piščančje zrezke. Zrezke seveda prej splaknemo pod hladno tekočo vodo in obrišemo do suhega. Zrezke začinimo. Pečene zrezke odstranimo iz ponve. Na zapečene ostanke mesa dodamo kuhan mix žit, premešamo, nato pa obložimo s piščancem, na tanke rezine narezanim paradižnikom in ribano mocarelo. Vse skupaj na hitro (3-5 minut) zapečemo na najvišjem izvodilu v pečici na 220 stopinj, program žar.