Preprosto več za vas
Gratiniran piščanec s tremi žiti

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Piščančji zrezek Piščančji zrezek400 g g
Mešanica žit za rižoto Mešanica žit za rižoto180 g g
Mozzarella Mozzarella200 g g
Paradižnik Paradižnik2 - 3
Čebula Čebula1
Olivno olje Olivno olje
Sol Sol
Poper Poper

Gratiniran piščanec s tremi žiti

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(2)

Priprava

Na olivnem olju popražimo na drobno sesekljano čebulo. Mix žit operemo pod tekočo vodo, precedimo in da dodamo k praženi čebuli. Vse skupaj še malo popražimo, nato zalijemo s 3 lončki vode. Lonček za vodo mora biti enak, kot smo ga uporabili za mix žit. Pokrito kuhamo, dokler se mix žit ne skuha. Med tem na olivnem olju popečemo piščančje zrezke. Zrezke seveda prej splaknemo pod hladno tekočo vodo in obrišemo do suhega. Zrezke začinimo. Pečene zrezke odstranimo iz ponve. Na zapečene ostanke mesa dodamo kuhan mix žit, premešamo, nato pa obložimo s piščancem, na tanke rezine narezanim paradižnikom in ribano mocarelo. Vse skupaj na hitro (3-5 minut) zapečemo na najvišjem izvodilu v pečici na 220 stopinj, program žar.