Na olivnem olju popražimo redkvico, ki jo lahko narežemo na polovičke in na cvetove natrgan brokoli. Solimo. Po parih minutah praženja pokrijemo in dušimo približno 2 -3 minute v lastnem soku. Ta čas si pripravimo preliv iz limonine lupinice, soka 1/2 limone, soli, popra, gorčice, medu in 1-2 žlic olivnega olja. Vse sestavine za preliv dobro premešamo in polijemo po še topli zelenjavi na krožniku. Dodamo še sir in narahlo premešamo. Posipamo s peteršiljem.
Pražene redkvice, brokoli s sirom v slanici in medenim prelivom
Sestavine
4
število porcij
-
- 10 kosov redkvice
- 10 kosov brokoli
- 0,5 kozarec sir v slanici
- olivno olje
- 0,3 dl limonin sok
- 20 g gorčica
- limonina lupina
- sol
- poper sveže mleti
- 25 g med
- peteršilj