
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
puranje prsi
Puranja prsa Puranja prsa | 850 g g | |
Maslo Maslo | 36 g g | |
Olivno olje Olivno olje | 12 ml ml | |
Jušna osnova Jušna osnova | 2 dl dl | |
Himalajska sol Himalajska sol | ||
Poper Poper |
sotirana zelenjava
Zmrznjena zelenjava Zmrznjena zelenjava | 750 g g | |
Smetana Smetana | 12 ml ml |
hrenova skuta
Skuta Skuta | 250 g g | |
Kisla smetana Kisla smetana | 44 g g | |
Jogurt Jogurt | 44 g g | |
Hren Hren | 16 g g | |
Himalajska sol Himalajska sol |
priloga
Njoki Njoki | 500 g g | |
Testenine Testenine | 300 g g |
serviranje
Sir padano Sir padano | ||
Bučno olje Bučno olje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPuranje prsi s krompirjevimi njoki, sotirano zelenjavo in velikonočno hrenovo skuto
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Puranje prsi
Puranje prsi narežemo na manjše zrezke debeline en centimeter in jih med dvema listoma prozorne folije rahlo potolčemo.
V ponvi segrejemo maslo in olje ter meso na maščobi na obeh straneh pečemo tri do štiri minute. Dolijemo jušno osnovo in dušimo še pet minut. Potresemo s sveže mletim poprom in himalajsko soljo.
Sotirana zelenjava
Zmrznjeno zelenjavo pripravimo po navodilih na embalaži: hitro zamrznjeno vsebino vrečke damo v ponev in jo na najvišji temperaturi hitro segrejemo. 10 do 12 minut kuhamo na visoki temperaturi, da tekočina iz zelenjave skoraj povsem izpari. Vmes večkrat premešamo. Po želji dodamo smetano, premešamo, odstavimo in do serviranja shranimo na toplem.
Hrenova skuta
Skuto pretlačimo v skledo. Dodamo kislo smetano, jogurt in sveže nariban hren, premešamo in po okusu posolimo.
Priloga
Krompirjeve njoke oz. sveže testenine skuhamo v kropu po navodilih na embalaži. Kuhane odcedimo in takoj serviramo.
Serviranje
Puranje fileje položimo na večji segret servirni krožnik, poleg ponudimo praženo zelenjavo
in tople njoke oz. testenine, ki jih potresemo z naribanim sirom in pokapamo z bučnim oljem. Na koncu dodamo kepico hrenove skute.
Nasvet
Zelenjavo za praženje lahko pripravimo tudi drugače: hitro zamrznjeno zelenjavo vzamemo iz vrečke in na sobni temperaturi odtajamo na cedilu, da se vsa voda odcedi. Stresemo v ponev/vok, pristavimo in pražimo na visoki temperaturi. Po minuti dobro premešamo, prelijemo
z oljčnim oljem in pražimo še kakšno minuto, da se zelenjava popeče le na zunaj. Solimo, popramo po okusu, saj je zelenjava že nežno začinjena. Po želji dodamo smetano, premešamo, odstavimo in do serviranja shranimo na toplem.