Preprosto več za vas
Puranje prsi s krompirjevimi njoki, sotirano zelenjavo in velikonočno hrenovo skuto

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

puranje prsi

Puranja prsa Puranja prsa850 g g
Maslo Maslo36 g g
Olivno olje Olivno olje12 ml ml
Jušna osnova Jušna osnova2 dl dl
Himalajska sol Himalajska sol
Poper Poper

sotirana zelenjava

Zmrznjena zelenjava Zmrznjena zelenjava750 g g
Smetana Smetana12 ml ml

hrenova skuta

Skuta Skuta250 g g
Kisla smetana Kisla smetana44 g g
Jogurt Jogurt44 g g
Hren Hren16 g g
Himalajska sol Himalajska sol

priloga

Njoki Njoki500 g g
Testenine Testenine300 g g

serviranje

Sir padano Sir padano
Bučno olje Bučno olje

Puranje prsi s krompirjevimi njoki, sotirano zelenjavo in velikonočno hrenovo skuto

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Puranje prsi

Puranje prsi narežemo na manjše zrezke debeline en centimeter in jih med dvema listoma prozorne folije rahlo potolčemo.

V ponvi segrejemo maslo in olje ter meso na maščobi na obeh straneh pečemo tri do štiri minute. Dolijemo jušno osnovo in dušimo še pet minut. Potresemo s sveže mletim poprom in himalajsko soljo.

Sotirana zelenjava

Zmrznjeno zelenjavo pripravimo po navodilih na embalaži: hitro zamrznjeno vsebino vrečke damo v ponev in jo na najvišji temperaturi hitro segrejemo. 10 do 12 minut kuhamo na visoki temperaturi, da tekočina iz zelenjave skoraj povsem izpari. Vmes večkrat premešamo. Po želji dodamo smetano, premešamo, odstavimo in do serviranja shranimo na toplem.

Hrenova skuta

Skuto pretlačimo v skledo. Dodamo kislo smetano, jogurt in sveže nariban hren, premešamo in po okusu posolimo.

Priloga

Krompirjeve njoke oz. sveže testenine skuhamo v kropu po navodilih na embalaži. Kuhane odcedimo in takoj serviramo.

Serviranje

Puranje fileje položimo na večji segret servirni krožnik, poleg ponudimo praženo zelenjavo
in tople njoke oz. testenine, ki jih potresemo z naribanim sirom in pokapamo z bučnim oljem. Na koncu dodamo kepico hrenove skute.

Nasvet

Zelenjavo za praženje lahko pripravimo tudi drugače: hitro zamrznjeno zelenjavo vzamemo iz vrečke in na sobni temperaturi odtajamo na cedilu, da se vsa voda odcedi. Stresemo v ponev/vok, pristavimo in pražimo na visoki temperaturi. Po minuti dobro premešamo, prelijemo
z oljčnim oljem in pražimo še kakšno minuto, da se zelenjava popeče le na zunaj. Solimo, popramo po okusu, saj je zelenjava že nežno začinjena. Po želji dodamo smetano, premešamo, odstavimo in do serviranja shranimo na toplem.