
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Bela moka Bela moka | 250 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 1 | |
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 4 | |
Kisla smetana Kisla smetana | 48 ml ml | |
Maslo Maslo | 30 g g | |
Sol Sol | ščepec ščepec | |
Sladkor Sladkor | 30 g g | |
Belo vino Belo vino | 20 ml ml | |
Limonin sok Limonin sok | 4 ml ml | |
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | 1 l l | |
Sladkor v prahu
Sladkor v prahu (za posip) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPustni krhki flancati
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Moki dodamo pecilni prašek in ju presejemo. Nato dodamo vse preostale sestavine (razen olja in sladkorja v prahu) in zgnetemo mehko testo, ki ga pustimo počivati vsaj 30 minut. Testo razvaljamo na približno 1 mm tanko, izrežemo pravokotnike in te še zarežemo po sredini.
Olje segrejemo na 160 stopinj in flancate ocvremo. Približno 30 sekund na vsaki strani. Ocvrte odlagamo najprej na mrežico, da se odcedi odvečna maščoba, nato pa še na papirnato servito.
Potresemo jih s sladkorjem v prahu.
»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«