Preprosto več za vas
Pustni krhki flancati

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Bela moka Bela moka250 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek1
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak4
Kisla smetana Kisla smetana48 ml ml
Maslo Maslo30 g g
Sol Sol ščepec ščepec
Sladkor Sladkor30 g g
Belo vino Belo vino20 ml ml
Limonin sok Limonin sok4 ml ml
Olje za cvrtje Olje za cvrtje1 l l
Sladkor v prahu Sladkor v prahu
(za posip)

Pustni krhki flancati

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(6)

Priprava

Moki dodamo pecilni prašek in ju presejemo. Nato dodamo vse preostale sestavine (razen olja in sladkorja v prahu) in zgnetemo mehko testo, ki ga pustimo počivati vsaj 30 minut. Testo razvaljamo na približno 1 mm tanko, izrežemo pravokotnike in te še zarežemo po sredini.

Olje segrejemo na 160 stopinj in flancate ocvremo. Približno 30 sekund na vsaki strani. Ocvrte odlagamo najprej na mrežico, da se odcedi odvečna maščoba, nato pa še na papirnato servito.

Potresemo jih s sladkorjem v prahu.

»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«