Moki dodamo pecilni prašek in ju presejemo. Nato dodamo vse preostale sestavine (razen olja in sladkorja v prahu) in zgnetemo mehko testo, ki ga pustimo počivati vsaj 30 minut. Testo razvaljamo na približno 1 mm tanko, izrežemo pravokotnike in te še zarežemo po sredini.
Pustni krhki flancati
Sestavine
1
število porcij
-
- 250 g bela moka
- 1 pecilni prašek
- 4 jajčni rumenjak
- 48 ml kisla smetana
- 30 g maslo
- ščepec sol
- 30 g sladkor
- 20 ml belo vino
- 4 ml limonin sok
- 1 l olje za cvrtje
- sladkor v prahu za posip
Priprava
Olje segrejemo na 160 stopinj in flancate ocvremo. Približno 30 sekund na vsaki strani. Ocvrte odlagamo najprej na mrežico, da se odcedi odvečna maščoba, nato pa še na papirnato servito.
Potresemo jih s sladkorjem v prahu.
»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«