Ramstek s pečeno hokkaido bučo v pečici

Ramstek s pečeno hokkaido bučo v pečici image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

2 število porcij
    • 350   g ramsteak
    •   buča muškatna
    • 100   ml grški jogurt
    • 36   ml olivno olje
    • 3   g cimet
    •   sol
    •   poper
    • 0,5   limona
    • 1   žlica mandlji
    •   koriander sveži listi
    • 1   čili svež rdeči čili

Priprava

    1. Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija.

    2. V posodici zmešamo olivno olje, cimet, sol in poper.

    3. Bučo narežemo na rezine (buče ne lupimo) in jih povaljamo v mešanici z obeh strain.

    4. Na pekač razprostremo peki papir na katerega položimo rezine buče.

    5. Rezine buče pečemo 30 minut.

    6. Popražimo in nasekljamo mandlje.

    7. Medtem ko je buča v pečici pripravimo meso. Ponev močno segrejemo, pokapamo z oljčnim oljem in nanjo položimo ramstek. Pečemo ga na zmernem ognju 2 do 3 minute na vsaki strani.

    8. Po peki meso pustimo 10 minut “počivati”.

    9. Ko so rezine buče pečene jih serviramo na velik krožnik. Rezine pokapamo z grškim jogurtom ter limoninim sokom. Posujemo s sveže praženimi sesekljanimi mandlji, svežimi lističi koriandra in s sesekljanim čilijem.

    10. Jed postrežemo s svežo sezonsko solato.