1. Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija.
Ramstek s pečeno hokkaido bučo v pečici
Sestavine
-
- 350 g ramsteak
- buča muškatna
- 100 ml grški jogurt
- 36 ml olivno olje
- 3 g cimet
- sol
- poper
- 0,5 limona
- 1 žlica mandlji
- koriander sveži listi
- 1 čili svež rdeči čili
Priprava
2. V posodici zmešamo olivno olje, cimet, sol in poper.
3. Bučo narežemo na rezine (buče ne lupimo) in jih povaljamo v mešanici z obeh strain.
4. Na pekač razprostremo peki papir na katerega položimo rezine buče.
5. Rezine buče pečemo 30 minut.
6. Popražimo in nasekljamo mandlje.
7. Medtem ko je buča v pečici pripravimo meso. Ponev močno segrejemo, pokapamo z oljčnim oljem in nanjo položimo ramstek. Pečemo ga na zmernem ognju 2 do 3 minute na vsaki strani.
8. Po peki meso pustimo 10 minut “počivati”.
9. Ko so rezine buče pečene jih serviramo na velik krožnik. Rezine pokapamo z grškim jogurtom ter limoninim sokom. Posujemo s sveže praženimi sesekljanimi mandlji, svežimi lističi koriandra in s sesekljanim čilijem.
10. Jed postrežemo s svežo sezonsko solato.