
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Beljak Beljak | 4 | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 2 | |
Mandljev napitek Mandljev napitek | 10 dl dl | |
Vanilijev puding v prahu Vanilijev puding v prahu | 1 | |
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 4 | |
Sladkor Sladkor | 40 g g | |
Rum Rum | 12 ml ml | |
Javorjev sirup Javorjev sirup | 12 ml ml |
preliv in posip
Malinov sirup Malinov sirup | ||
Pistacije Pistacije | ||
Ovseni kosmiči Ovseni kosmiči | ||
Mešani oreščki Mešani oreščki |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRetro kepice
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Loči beljake in rumenjake ter iz beljakov stepi trd sneg (jajca 1 uro prej pusti na sobni temperaturi), rumenjake pa prihrani za kremo. Postopoma mu dodaj vanilijev sladkor. Beljake skuhaj v mandljevem napitku - z žličko naredi kepice (naj komaj opazno vre, ker bodo kepe drugače razpadle) - 1 minuto na vsaki strani. Beljake odstrani in odcedi, napitek pa prihrani za kremo.
V posodo zlij mandljev napitek, javorjev sirup in rum, stresi vrečko vanilijevega pudinga in sladkor ter z vilicami dobro premešaj. Na koncu dodaj še rumenjake in vse skupaj še enkrat dobro premešaj. Zmes dodaj v mandljev napitek - 8 dl (v katerem si kuhal/-a kepice). Napitek ne sme vreti. Vse skupaj mešaj nekaj minut, da se zgosti. Kremo nalij v skodelico in po vrhu nadevaj snežne kepice.
Snežne kepice z vanilijevo kremo za piko na i prelij še z malinovim sirupom ter potresi s posipom po želji.