Priprava
Loči beljake in rumenjake ter iz beljakov stepi trd sneg (jajca 1 uro prej pusti na sobni temperaturi), rumenjake pa prihrani za kremo. Postopoma mu dodaj vanilijev sladkor. Beljake skuhaj v mandljevem napitku - z žličko naredi kepice (naj komaj opazno vre, ker bodo kepe drugače razpadle) - 1 minuto na vsaki strani. Beljake odstrani in odcedi, napitek pa prihrani za kremo.
V posodo zlij mandljev napitek, javorjev sirup in rum, stresi vrečko vanilijevega pudinga in sladkor ter z vilicami dobro premešaj. Na koncu dodaj še rumenjake in vse skupaj še enkrat dobro premešaj. Zmes dodaj v mandljev napitek - 8 dl (v katerem si kuhal/-a kepice). Napitek ne sme vreti. Vse skupaj mešaj nekaj minut, da se zgosti. Kremo nalij v skodelico in po vrhu nadevaj snežne kepice.
Snežne kepice z vanilijevo kremo za piko na i prelij še z malinovim sirupom ter potresi s posipom po želji.