Preprosto več za vas
Rezanci iz pirine moke in rdeče pese s hruškovo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

testo

Jajca Jajca4
Pirina moka Pirina moka400 g g
Rdeča pesa Rdeča pesa1

omaka

Panceta Panceta
Hruška Hruška1
Pinjole Pinjole
Rjavi sladkor Rjavi sladkor20 g g
Timijan Timijan
Maslo Maslo20 g g
Olivno olje Olivno olje
Parmezan Parmezan
Sol Sol
Poper Poper

Rezanci iz pirine moke in rdeče pese s hruškovo omako

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

1. V skledi zmešajte jajce in moko, da dobite kosmičasto teksturo.

2. V kozici v vodi skuhajte gomolj rdeče pese do mehkega. Peso olupite in narežite na koščke. Lahko jo pretlačite skozi cedilo, še hitreje pa jo v živo vijoličasto maso sesekljate s paličnim mešalnikom.

3. Žlico mase iz rdeče pese dodajte kosmičastemu testu in v skledi zmesite v gladko testo. Če je testo zelo mokro, bo treba dodati še malo moke. Kepo testa zavijte v prozorno folijo in dajte počivat na hladno za pol ure.

4. V veliki ponvi s prevleko proti prijemanju pogrejte oljčno olje. Narežite hruško na četrtine in ji odstranite semena ter pecelj. Narežite vsako četrtino še počez na manjše tanke lističe z lupino vred.

5. Na štedilnik postavite velik lonec z vodo in solite, ko voda zavre.

6. Hkrati v veliki ponvi s prevleko proti prijemanju popecite na tanke rezine narezano panceto.

7. Popečeno panceto vzemite iz ponve in na maščobi, ki je ostala, popecite pinjole.

8. Odstranite pinjole iz ponve in dodajte še na tanke rezine narezano hruško, ki jo potresete z malo rjavega sladkorja, posolite, popoprate, dodate še timijan in maslo ter na srednjem ognju počasi pečete, dokler koščki hruške ne pozlatijo in sladkor ne karamelizira.

9. Testo razvaljajte in narežite na trakove.

10. Rezance dajte kuhat v vrelo slano vodo v velik lonec. Vmes poskusite, ali so testenine že kuhane. Ena do tri minute bo dovolj, če so testenine debelejše, morda minutka več, če so tanjše, pa manj.

11. Odlijte v cedilo v koritu in prelijte s hladno tekočo vodo.

12. Testenine dodajte k omaki, ugasnite ogenj in premešajte, da se okusi spojijo.

13. Naložite na krožnik in potresite s pinjolami, popečeno panceto in nastrganim parmezanom.

Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2015.