Preprosto več za vas
Rezanci iz pirine moke in rdeče pese s hruškovo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

testo

Jajca Jajca4
Pirina moka Pirina moka400 g g
Rdeča pesa Rdeča pesa1

omaka

Panceta Panceta
Hruška Hruška1
Pinjole Pinjole
Rjavi sladkor Rjavi sladkor20 g g
Timijan Timijan
Maslo Maslo20 g g
Olivno olje Olivno olje
Parmezan Parmezan
Sol Sol
Poper Poper

Rezanci iz pirine moke in rdeče pese s hruškovo omako

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

1. V skledi zmešajte jajce in moko, da dobite kosmičasto teksturo.

2. V kozici v vodi skuhajte gomolj rdeče pese do mehkega. Peso olupite in narežite na koščke. Lahko jo pretlačite skozi cedilo, še hitreje pa jo v živo vijoličasto maso sesekljate s paličnim mešalnikom.

3. Žlico mase iz rdeče pese dodajte kosmičastemu testu in v skledi zmesite v gladko testo. Če je testo zelo mokro, bo treba dodati še malo moke. Kepo testa zavijte v prozorno folijo in dajte počivat na hladno za pol ure.

4. V veliki ponvi s prevleko proti prijemanju pogrejte oljčno olje. Narežite hruško na četrtine in ji odstranite semena ter pecelj. Narežite vsako četrtino še počez na manjše tanke lističe z lupino vred.

5. Na štedilnik postavite velik lonec z vodo in solite, ko voda zavre.

6. Hkrati v veliki ponvi s prevleko proti prijemanju popecite na tanke rezine narezano panceto.

7. Popečeno panceto vzemite iz ponve in na maščobi, ki je ostala, popecite pinjole.

8. Odstranite pinjole iz ponve in dodajte še na tanke rezine narezano hruško, ki jo potresete z malo rjavega sladkorja, posolite, popoprate, dodate še timijan in maslo ter na srednjem ognju počasi pečete, dokler koščki hruške ne pozlatijo in sladkor ne karamelizira.

9. Testo razvaljajte in narežite na trakove.

10. Rezance dajte kuhat v vrelo slano vodo v velik lonec. Vmes poskusite, ali so testenine že kuhane. Ena do tri minute bo dovolj, če so testenine debelejše, morda minutka več, če so tanjše, pa manj.

11. Odlijte v cedilo v koritu in prelijte s hladno tekočo vodo.

12. Testenine dodajte k omaki, ugasnite ogenj in premešajte, da se okusi spojijo.

13. Naložite na krožnik in potresite s pinjolami, popečeno panceto in nastrganim parmezanom.

Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2015.

Rezanci iz pirine moke in rdeče pese s hruškovo omako
60 min

Rezanci iz pirine moke in rdeče pese s hruškovo omako

Sestavine

Jajca
4
Pirina moka
400 g
Rdeča pesa
1
Panceta
Hruška
1
Pinjole
Rjavi sladkor
20 g
Timijan
Maslo
20 g
Olivno olje
Parmezan
Sol
Poper
Rezanci iz pirine moke in rdeče pese s hruškovo omako
60 min

Step 1

Rezanci iz pirine moke in rdeče pese s hruškovo omako

1. V skledi zmešajte jajce in moko, da dobite kosmičasto teksturo.

2. V kozici v vodi skuhajte gomolj rdeče pese do mehkega. Peso olupite in narežite na koščke. Lahko jo pretlačite skozi cedilo, še hitreje pa jo v živo vijoličasto maso sesekljate s paličnim mešalnikom.

3. Žlico mase iz rdeče pese dodajte kosmičastemu testu in v skledi zmesite v gladko testo. Če je testo zelo mokro, bo treba dodati še malo moke. Kepo testa zavijte v prozorno folijo in dajte počivat na hladno za pol ure.

4. V veliki ponvi s prevleko proti prijemanju pogrejte oljčno olje. Narežite hruško na četrtine in ji odstranite semena ter pecelj. Narežite vsako četrtino še počez na manjše tanke lističe z lupino vred.

5. Na štedilnik postavite velik lonec z vodo in solite, ko voda zavre.

6. Hkrati v veliki ponvi s prevleko proti prijemanju popecite na tanke rezine narezano panceto.

7. Popečeno panceto vzemite iz ponve in na maščobi, ki je ostala, popecite pinjole.

8. Odstranite pinjole iz ponve in dodajte še na tanke rezine narezano hruško, ki jo potresete z malo rjavega sladkorja, posolite, popoprate, dodate še timijan in maslo ter na srednjem ognju počasi pečete, dokler koščki hruške ne pozlatijo in sladkor ne karamelizira.

9. Testo razvaljajte in narežite na trakove.

10. Rezance dajte kuhat v vrelo slano vodo v velik lonec. Vmes poskusite, ali so testenine že kuhane. Ena do tri minute bo dovolj, če so testenine debelejše, morda minutka več, če so tanjše, pa manj.

11. Odlijte v cedilo v koritu in prelijte s hladno tekočo vodo.

12. Testenine dodajte k omaki, ugasnite ogenj in premešajte, da se okusi spojijo.

13. Naložite na krožnik in potresite s pinjolami, popečeno panceto in nastrganim parmezanom.

Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2015.

Jajca: 4
Pirina moka: 400 g
Rdeča pesa: 1
Panceta
Hruška: 1
Pinjole
Rjavi sladkor: 20 g
Timijan
Maslo: 20 g
Olivno olje
Parmezan
Sol
Poper
Rezanci iz pirine moke in rdeče pese s hruškovo omako

Feedback

How did you like cooking with us?

Podobni recepti

Ponudba akcija
Mehiška enolončnica s pisano zimsko solato in popečenimi polnozrnatimi tortiljami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mehiška enolončnica s pisano zimsko solato in popečenimi polnozrnatimi tortiljami
1:30 h
(1)
Ponudba akcija
Mehiški čili s sladkim krompirjem, kvinojo in črnim fižolom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mehiški čili s sladkim krompirjem, kvinojo in črnim fižolom
30 min
(0)
Ponudba akcija
Pho bo (vietnamska juha z rezanci in govedino)

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Pho bo (vietnamska juha z rezanci in govedino)
60 min
(0)
Ponudba akcija
Piščančja omaka z brokolijem, brezglutenski tortelini z rikoto in s špinačo in hrustljavo panceto

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančja omaka z brokolijem, brezglutenski tortelini z rikoto in s špinačo in hrustljavo panceto
60 min
(0)
Ponudba akcija
Piščančje tortilje z zelenjavo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančje tortilje z zelenjavo
60 min
(0)
Ponudba akcija
Njoki v grahovi omaki z bučko

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Njoki v grahovi omaki z bučko
30 min
(0)
Ponudba akcija
Novoletna pita s porom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Novoletna pita s porom
2:00 h
(0)
Paella

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Paella
60 min
(0)
Ponudba akcija
Mesno jajčne XXL panirane kroglice, pečena polenta s pršutom in jogurtova omaka

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mesno jajčne XXL panirane kroglice, pečena polenta s pršutom in jogurtova omaka
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Tortilje z mehiško omako in sadno solato

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Tortilje z mehiško omako in sadno solato
30 min
(0)
Ponudba akcija
Testenine s sirom, šunko in pršutom / sirom in zelenjavo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Testenine s sirom, šunko in pršutom / sirom in zelenjavo
30 min
(0)
Ponudba akcija
Temperamentna in pisana zelenjavna paella

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Temperamentna in pisana zelenjavna paella
60 min
(0)
Teriyaki piščanec na sojinih kalčkih

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Teriyaki piščanec na sojinih kalčkih
2:00 h
(0)
Ponudba akcija
Solata iz pražene korenaste zelenjave in puranjega fileja z mandlji in balzamičnim kisom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Solata iz pražene korenaste zelenjave in puranjega fileja z mandlji in balzamičnim kisom
60 min
(0)
Ponudba akcija
Solata iz svežih kumar s čilijem, česnom, kislo smetano, limono in meto

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Solata iz svežih kumar s čilijem, česnom, kislo smetano, limono in meto
30 min
(0)