Preprosto več za vas
Rezanci s pestom iz pečenih paprik

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Široki rezanci Široki rezanci200 g g
Mešani oreščki Mešani oreščki50 g g
Česen Česen2
Peteršilj Peteršilj
Vložena paprika Vložena paprika100 g g
Sol Sol
Poper Poper

Rezanci s pestom iz pečenih paprik

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(4)

Priprava

Mešane oreščke na hitro (le kakšno minuto) popeci na suhi ponvi. Oreščke, paprike, česen, peteršilj, 1/2 žličke soli, nekaj sveže mletega popra in žlico olja, v katerem so se namakale paprike v multipraktiku zmiksaj v gost pesto. Rezance skuhaj v vreli soljeni vodi po navodilih na embalaži. Kuhane rezance odcedi in takoj dobro zmešaj s pestom. Rezance serviraj, okrasi s sesekljanim svežim peteršiljem in takoj postrezi.

Nasvet:Za še boljši okus v pesto umešaj še nekaj kapljic balzamičnega kisa ali limoninega soka. Če želiš jed pripraviti bolj pikantno, v pesto dodaj še malo kajenskega popra. Jed je brez vsakršnih mlečnih izdelkov. Pesto lahko pripraviš tudi vnaprej in v hladilniku hraniš nekaj dni.