Mešane oreščke na hitro (le kakšno minuto) popeci na suhi ponvi. Oreščke, paprike, česen, peteršilj, 1/2 žličke soli, nekaj sveže mletega popra in žlico olja, v katerem so se namakale paprike v multipraktiku zmiksaj v gost pesto. Rezance skuhaj v vreli soljeni vodi po navodilih na embalaži. Kuhane rezance odcedi in takoj dobro zmešaj s pestom. Rezance serviraj, okrasi s sesekljanim svežim peteršiljem in takoj postrezi.
Rezanci s pestom iz pečenih paprik
Sestavine
2
število porcij
-
- 200 g široki rezanci
- 50 g mešani oreščki
- 2 česen
- peteršilj
- 100 g vložena paprika
- sol
- poper
Priprava
Nasvet:Za še boljši okus v pesto umešaj še nekaj kapljic balzamičnega kisa ali limoninega soka. Če želiš jed pripraviti bolj pikantno, v pesto dodaj še malo kajenskega popra. Jed je brez vsakršnih mlečnih izdelkov. Pesto lahko pripraviš tudi vnaprej in v hladilniku hraniš nekaj dni.