Rezanci s pestom iz pečenih paprik

Rezanci s pestom iz pečenih paprik image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

2 število porcij
    • 200   g široki rezanci
    • 50   g mešani oreščki
    • 2   česen
    •   peteršilj
    • 100   g vložena paprika
    •   sol
    •   poper

Priprava

    Mešane oreščke na hitro (le kakšno minuto) popeci na suhi ponvi. Oreščke, paprike, česen, peteršilj, 1/2 žličke soli, nekaj sveže mletega popra in žlico olja, v katerem so se namakale paprike v multipraktiku zmiksaj v gost pesto. Rezance skuhaj v vreli soljeni vodi po navodilih na embalaži. Kuhane rezance odcedi in takoj dobro zmešaj s pestom. Rezance serviraj, okrasi s sesekljanim svežim peteršiljem in takoj postrezi.

    Nasvet:Za še boljši okus v pesto umešaj še nekaj kapljic balzamičnega kisa ali limoninega soka. Če želiš jed pripraviti bolj pikantno, v pesto dodaj še malo kajenskega popra. Jed je brez vsakršnih mlečnih izdelkov. Pesto lahko pripraviš tudi vnaprej in v hladilniku hraniš nekaj dni.