Riž z grozdjem in jabolki

Riž z grozdjem in jabolki image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

1 število porcij
    •   riž
    •   rdeče grozdje
    •   jabolka
    •   mleko
    •   maslo
    •   sladkor

Priprava

    Na maslu prepražimo grozdje, približno 5-8 minut. Grozdno kašo precedimo skozi sito, da odstranimo pečke. V kozico vlijemo mleko in kuhan riž. Segrejemo, da se riž lepo poveže z mlekom. Po želji lahko sladkamo. Dodamo grozdno kašo, naribana jabolka in dobro premešamo. Postrežemo toplo, kot sladico.

    V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

    Recept so pripravili otroci vrtca JVIZ OŠ Dobrepolje.

    Fotografija: Saša D. Škrjanec