Na maslu prepražimo grozdje, približno 5-8 minut. Grozdno kašo precedimo skozi sito, da odstranimo pečke. V kozico vlijemo mleko in kuhan riž. Segrejemo, da se riž lepo poveže z mlekom. Po želji lahko sladkamo. Dodamo grozdno kašo, naribana jabolka in dobro premešamo. Postrežemo toplo, kot sladico.
Riž z grozdjem in jabolki
Sestavine
1
število porcij
-
- riž
- rdeče grozdje
- jabolka
- mleko
- maslo
- sladkor
Priprava
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili otroci vrtca JVIZ OŠ Dobrepolje.
Fotografija: Saša D. Škrjanec