Preprosto več za vas
Röstiji z rukolino solato z datljevimi paradižniki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Krompir Krompir
(mokasti)
400 g g
Korenje Korenje100 g g
Sol Sol
Poper Poper
Olje za cvrtje Olje za cvrtje24 ml ml
Rukola Rukola300 g g
Paradižnik Paradižnik
(datljev)
200 g g
Veganski sir Veganski sir
(Vielfalt Classic)
150 g g
Limona Limona1 kosov kos
Javorjev sirup Javorjev sirup1 žlice žlica
Orehovo olje Orehovo olje40 ml ml

Röstiji z rukolino solato z datljevimi paradižniki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

35 min
(0)

Priprava

Pečico segrejte na 170 stopinj.
Krompir in korenje olupite in naribajte na štirikotnem strgalu. Naribano zelenjavo začinite s soljo in poprom. Naj počiva približno 10 minut. Medtem segrejte ponev z oljem za cvrtje. Zelenjavno mešanico ožmite z rokami, oblikujte v polpete in röstije specite v ponvi na zmernem ognju.

Röstije vzemite iz ponve in pustite, da se malo ohladijo. Medtem operite rukolo, jo osušite in naložite na krožnike.

Datljeve paradižnike minuto pražite na olju, jih solite in vzemite iz ponve. Veganski sir narežite na koščke in jih razporedite po rukoli. Prepolovite in stisnite limono. Limonov sok zmešajte z javorovim sirupom in oljem orehovih jedrc, da dobite preliv, ki ga začinite s soljo in poprom.
Solato pokapljajte s prelivom in na krožnike naložite krompirjeve in korenčkove röstije ter solato in dušen paradižnik.

 

Hranilne vrednosti

Maščobe22,8 g Ogljikovi hidrati35,3 g Proteini5,4 g kCal378 kJ1574