
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Krompir
Krompir (mokasti) | 400 g g | ||
Korenje Korenje | 100 g g | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Olje za cvrtje Olje za cvrtje | 24 ml ml | ||
Rukola Rukola | 300 g g | ||
Paradižnik
Paradižnik (datljev) | 200 g g | ||
Veganski sir
Veganski sir (Vielfalt Classic) | 150 g g | ||
Limona Limona | 1 kosov kos | ||
Javorjev sirup Javorjev sirup | 1 žlice žlica | ||
Orehovo olje Orehovo olje | 40 ml ml |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamRöstiji z rukolino solato z datljevimi paradižniki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico segrejte na 170 stopinj.
Krompir in korenje olupite in naribajte na štirikotnem strgalu. Naribano zelenjavo začinite s soljo in poprom. Naj počiva približno 10 minut. Medtem segrejte ponev z oljem za cvrtje. Zelenjavno mešanico ožmite z rokami, oblikujte v polpete in röstije specite v ponvi na zmernem ognju.
Röstije vzemite iz ponve in pustite, da se malo ohladijo. Medtem operite rukolo, jo osušite in naložite na krožnike.
Datljeve paradižnike minuto pražite na olju, jih solite in vzemite iz ponve. Veganski sir narežite na koščke in jih razporedite po rukoli. Prepolovite in stisnite limono. Limonov sok zmešajte z javorovim sirupom in oljem orehovih jedrc, da dobite preliv, ki ga začinite s soljo in poprom.
Solato pokapljajte s prelivom in na krožnike naložite krompirjeve in korenčkove röstije ter solato in dušen paradižnik.