Pečico segrejte na 170 stopinj.Krompir in korenje olupite in naribajte na štirikotnem strgalu. Naribano zelenjavo začinite s soljo in poprom. Naj počiva približno 10 minut. Medtem segrejte ponev z oljem za cvrtje. Zelenjavno mešanico ožmite z rokami, oblikujte v polpete in röstije specite v ponvi na zmernem ognju.
Röstiji z rukolino solato z datljevimi paradižniki
Sestavine
4
osebe
-
- 400 g krompir mokasti
- 100 g korenje
- sol
- poper
- 24 ml olje za cvrtje
- 300 g rukola
- 200 g paradižnik datljev
- 150 g veganski sir Vielfalt Classic
- 1 kos limona
- 1 žlica javorjev sirup
- 40 ml orehovo olje
Priprava
Röstije vzemite iz ponve in pustite, da se malo ohladijo. Medtem operite rukolo, jo osušite in naložite na krožnike.
Datljeve paradižnike minuto pražite na olju, jih solite in vzemite iz ponve. Veganski sir narežite na koščke in jih razporedite po rukoli. Prepolovite in stisnite limono. Limonov sok zmešajte z javorovim sirupom in oljem orehovih jedrc, da dobite preliv, ki ga začinite s soljo in poprom.Solato pokapljajte s prelivom in na krožnike naložite krompirjeve in korenčkove röstije ter solato in dušen paradižnik.
Hranilne vrednosti
Kcal
378
Proteini (g)
5.4
Ogljikovi hidrati (g)
35.3
Maščobe (g)
22.8