Röstiji z rukolino solato z datljevimi paradižniki

Röstiji z rukolino solato z datljevimi paradižniki image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 35 min

Sestavine

4 osebe
    • 400   g krompir mokasti
    • 100   g korenje
    •   sol
    •   poper
    • 24   ml olje za cvrtje
    • 300   g rukola
    • 200   g paradižnik datljev
    • 150   g veganski sir Vielfalt Classic
    • 1   kos limona
    • 1   žlica javorjev sirup
    • 40   ml orehovo olje

Priprava

    Pečico segrejte na 170 stopinj.Krompir in korenje olupite in naribajte na štirikotnem strgalu. Naribano zelenjavo začinite s soljo in poprom. Naj počiva približno 10 minut. Medtem segrejte ponev z oljem za cvrtje. Zelenjavno mešanico ožmite z rokami, oblikujte v polpete in röstije specite v ponvi na zmernem ognju.

    Röstije vzemite iz ponve in pustite, da se malo ohladijo. Medtem operite rukolo, jo osušite in naložite na krožnike.

    Datljeve paradižnike minuto pražite na olju, jih solite in vzemite iz ponve. Veganski sir narežite na koščke in jih razporedite po rukoli. Prepolovite in stisnite limono. Limonov sok zmešajte z javorovim sirupom in oljem orehovih jedrc, da dobite preliv, ki ga začinite s soljo in poprom.Solato pokapljajte s prelivom in na krožnike naložite krompirjeve in korenčkove röstije ter solato in dušen paradižnik.

     

Hranilne vrednosti

Kcal 378
Proteini (g) 5.4
Ogljikovi hidrati (g) 35.3
Maščobe (g) 22.8