Preprosto več za vas
Samorogove lučke z okusom rafaela

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Vanilijev biskvit Vanilijev biskvit200 g g
Kokosova moka Kokosova moka30 g g
Kokosova smetana Kokosova smetana60 g g
Bel čokoladni namaz Bel čokoladni namaz60 g g
Mandlji Mandlji30 g g
Bela čokolada Bela čokolada250 g g
Barvilo za jedi Barvilo za jedi
Beli fondant Beli fondant
Sladkorne oči Sladkorne oči
Lesene palčke Lesene palčke

Samorogove lučke z okusom rafaela

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

  1. V večjo skledo nadrobimo vanilijev biskvit.
  2. Nato dodamo kokosovo moko in kokosovo smetano.
  3. Maso dobro premešamo in premečkamo. Z rokami preverimo sočnost mase, če jo stisnemo z rokami se mora lepo sprijeti in ostati v obliki. Če se masa drobi dodamo kokosovo smetano, če je preveč lepljiva dodamo še malo biskvita ali kokosove moke.
  4. Sedaj vzamemo model za lučke in ganapolnimo do polovice s pripravljeno maso. Nato s prstom naredimo kanal po celotni dolžini lučke, vanj bomo nažličkali tekoči nadev.
  5. V skodelici zmešamo beli čokoladni namaz in zdrobljene mandljeve lističe. Sedaj v vsako lučko dodamo 1-1 ½ žličke pripravljenega nadeva.
  6. Nato v silikonski model zapičimo palčko in pokrijemo nadev s pripravljeno maso.
  7. Napolnjene lučke zgladimo in jih prestavimo v hladilnik za 60 minut.
  8. Vmes iz sladkorne mase pripravimo rogove in ušesa samorogov. Pripravimo tudi ostale sladkorne posipe.
  9. Nato stopimo belo čokolado v kratkih intervalih v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo. Če čokolade ne temperiramo, za obliv uporabimo čokolado za kuhanje, ki je bolj stabilna na sobni temperaturi. V primeru, da je stopljena čokolada pregosta za oblivanje ji dodamo 1-2 žlici rastlinske maščobe. Stopljeno čokolado prelijemo v ožji kozarec za lažje pomakanje lučk.
  10. Ohlajene lučke pustimo odstati na pultu 5 minut nato jih navpično pomočimo v stopljeno čokolado, da jih v celoti oblijemo. Odvečno čokolado odcedimo tako, da lučke nagnemo skoraj navpično in jo med nežnim tapkanjem ob rob kozarca še malo obračamo. Tako bo čokolada enakomerno odtekla ob robu palčke.
  11. Nato okrasimo lučke tako, da dodamo ušesa, oči, rog in pisano grivo iz sladkornih posipov.
  12. Končano liziko pokončno zapičimo v stiroporni podstavek. Za podstavek lahko uporabimo visoke kozarce, ki jih napolnimo z okrasnim peskom ali mešanico sladkorja in soli.
  13. Lizike pustimo na sobni temperaturi, da čokolada zatrdi. Nato jih prestavimo v hladilnik, kjer jih lahko hranimo 4 dni.

Za beli biskvit lahko uporabimo recept zaPuhast vanilijev biskvit. Za temnega uporabimo enak recept, le da 30 g moke nadomestimo s 30 g kakava.

Preverite tudi recept za pripravo emoji cake popsov.