Samorogove lučke z okusom rafaela

Samorogove lučke z okusom rafaela image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

4 število porcij
    • 200   g vanilijev biskvit
    • 30   g kokosova moka
    • 60   g kokosova smetana
    • 60   g bel čokoladni namaz
    • 30   g mandlji
    • 250   g bela čokolada
    •   barvilo za jedi
    •   beli fondant
    •   sladkorne oči
    •   lesene palčke

Priprava

  1. V večjo skledo nadrobimo vanilijev biskvit.

  2. Nato dodamo kokosovo moko in kokosovo smetano.

  3. Maso dobro premešamo in premečkamo. Z rokami preverimo sočnost mase, če jo stisnemo z rokami se mora lepo sprijeti in ostati v obliki. Če se masa drobi dodamo kokosovo smetano, če je preveč lepljiva dodamo še malo biskvita ali kokosove moke.

  4. Sedaj vzamemo model za lučke in ganapolnimo do polovice s pripravljeno maso. Nato s prstom naredimo kanal po celotni dolžini lučke, vanj bomo nažličkali tekoči nadev.

  5. V skodelici zmešamo beli čokoladni namaz in zdrobljene mandljeve lističe. Sedaj v vsako lučko dodamo 1-1 ½ žličke pripravljenega nadeva.

  6. Nato v silikonski model zapičimo palčko in pokrijemo nadev s pripravljeno maso.

  7. Napolnjene lučke zgladimo in jih prestavimo v hladilnik za 60 minut.

  8. Vmes iz sladkorne mase pripravimo rogove in ušesa samorogov. Pripravimo tudi ostale sladkorne posipe.

  9. Nato stopimo belo čokolado v kratkih intervalih v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo. Če čokolade ne temperiramo, za obliv uporabimo čokolado za kuhanje, ki je bolj stabilna na sobni temperaturi. V primeru, da je stopljena čokolada pregosta za oblivanje ji dodamo 1-2 žlici rastlinske maščobe. Stopljeno čokolado prelijemo v ožji kozarec za lažje pomakanje lučk.

  10. Ohlajene lučke pustimo odstati na pultu 5 minut nato jih navpično pomočimo v stopljeno čokolado, da jih v celoti oblijemo. Odvečno čokolado odcedimo tako, da lučke nagnemo skoraj navpično in jo med nežnim tapkanjem ob rob kozarca še malo obračamo. Tako bo čokolada enakomerno odtekla ob robu palčke.

  11. Nato okrasimo lučke tako, da dodamo ušesa, oči, rog in pisano grivo iz sladkornih posipov.

  12. Končano liziko pokončno zapičimo v stiroporni podstavek. Za podstavek lahko uporabimo visoke kozarce, ki jih napolnimo z okrasnim peskom ali mešanico sladkorja in soli.

  13. Lizike pustimo na sobni temperaturi, da čokolada zatrdi. Nato jih prestavimo v hladilnik, kjer jih lahko hranimo 4 dni.

  14. Za beli biskvit lahko uporabimo recept zaPuhast vanilijev biskvit. Za temnega uporabimo enak recept, le da 30 g moke nadomestimo s 30 g kakava.

    Preverite tudi recept za pripravo emoji cake popsov.