
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Vanilijev biskvit Vanilijev biskvit | 200 g g | |
Kokosova moka Kokosova moka | 30 g g | |
Kokosova smetana Kokosova smetana | 60 g g | |
Bel čokoladni namaz Bel čokoladni namaz | 60 g g | |
Mandlji Mandlji | 30 g g | |
Bela čokolada Bela čokolada | 250 g g | |
Barvilo za jedi Barvilo za jedi | ||
Beli fondant Beli fondant | ||
Sladkorne oči Sladkorne oči | ||
Lesene palčke Lesene palčke |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSamorogove lučke z okusom rafaela
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- V večjo skledo nadrobimo vanilijev biskvit.
- Nato dodamo kokosovo moko in kokosovo smetano.
- Maso dobro premešamo in premečkamo. Z rokami preverimo sočnost mase, če jo stisnemo z rokami se mora lepo sprijeti in ostati v obliki. Če se masa drobi dodamo kokosovo smetano, če je preveč lepljiva dodamo še malo biskvita ali kokosove moke.
- Sedaj vzamemo model za lučke in ganapolnimo do polovice s pripravljeno maso. Nato s prstom naredimo kanal po celotni dolžini lučke, vanj bomo nažličkali tekoči nadev.
- V skodelici zmešamo beli čokoladni namaz in zdrobljene mandljeve lističe. Sedaj v vsako lučko dodamo 1-1 ½ žličke pripravljenega nadeva.
- Nato v silikonski model zapičimo palčko in pokrijemo nadev s pripravljeno maso.
- Napolnjene lučke zgladimo in jih prestavimo v hladilnik za 60 minut.
- Vmes iz sladkorne mase pripravimo rogove in ušesa samorogov. Pripravimo tudi ostale sladkorne posipe.
- Nato stopimo belo čokolado v kratkih intervalih v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo. Če čokolade ne temperiramo, za obliv uporabimo čokolado za kuhanje, ki je bolj stabilna na sobni temperaturi. V primeru, da je stopljena čokolada pregosta za oblivanje ji dodamo 1-2 žlici rastlinske maščobe. Stopljeno čokolado prelijemo v ožji kozarec za lažje pomakanje lučk.
- Ohlajene lučke pustimo odstati na pultu 5 minut nato jih navpično pomočimo v stopljeno čokolado, da jih v celoti oblijemo. Odvečno čokolado odcedimo tako, da lučke nagnemo skoraj navpično in jo med nežnim tapkanjem ob rob kozarca še malo obračamo. Tako bo čokolada enakomerno odtekla ob robu palčke.
- Nato okrasimo lučke tako, da dodamo ušesa, oči, rog in pisano grivo iz sladkornih posipov.
- Končano liziko pokončno zapičimo v stiroporni podstavek. Za podstavek lahko uporabimo visoke kozarce, ki jih napolnimo z okrasnim peskom ali mešanico sladkorja in soli.
- Lizike pustimo na sobni temperaturi, da čokolada zatrdi. Nato jih prestavimo v hladilnik, kjer jih lahko hranimo 4 dni.
Za beli biskvit lahko uporabimo recept zaPuhast vanilijev biskvit. Za temnega uporabimo enak recept, le da 30 g moke nadomestimo s 30 g kakava.
Preverite tudi recept za pripravo emoji cake popsov.